Eufy, ett dotterbolag till tillbehörstillverkaren Anker, har lanserat en ny trådlös övervakningskamera. Evercam lades ut på Kickstarter under måndagen, och har bara en dag senare dragit in tio gånger mer än det utsatta målet.

Kameran är helt trådlös och ska ha en batteritid på ett helt år, tack vare både hög batterikapacitet (med litium-jonceller från Anker) och ett smart system som bara spelar in video när den upptäcker rörelse från levande varelser. Systemet använder sedan AI för att se om det rör sig om en människa, och ansiktsigenkänning för att se om det är en person du litar på eller en främling. Du får sedan notiser i mobilen utifrån dina säkerhetsinställningar.

Till skillnad från en del andra smarta övervakningskameror har Evercam inbyggd lagring på sd-kort. Det gör att kameran inte kan oskadliggöras med wifi-störare, även om du så klart behöver wifi för att kunna se en liveström på mobilen. Kameran kan fästas med en magnetisk kulled eller skruvas fast, och ett inbyggt larm tjuter med 100 decibel om den flyttas utan att först avaktiveras.

Evercam kostar motsvarande 1 840 kronor så länge Kickstarter-finansieringen pågår, eller 3 000 kronor för ett tvåpack plus en sensor för att larma en dörr eller ett fönster.