Netflix satsar allt mer på egenproducerat material och just nu finns mängder av intressanta produktioner i pipen, såväl uppföljare till redan befintliga favoriter till helt nya serier. Här listar vi de tv-serier vi just nu ser fram emot mest på streamingtjänsten!

Dota: Dragon's Blood

Med över 11 miljoner spelare är det lätt att se varför Netflix vill göra en serie om spelet Dota 2. I den här anime-serien får vi följa drakriddaren Davion, som efter att ha stött på en drake och prinsessan Mirana tas med på en resa han inte hade tänkt sig…

Läs mer om serien här!

Premiär: 25 mars


Vikings

Vikings: Valhalla

En spin-off till den omåttligt populära serien Vikings. Vikings: Valhalla utspelar sig 100 år efter huvudserien, när vikingatiden börjar gå mot sitt slut. Britterna blir ett allt större hot mot skandinaviska korsfarare, men när tre olika kungar försöker ta tronen i riket förändras historien för evigt. I den här serien kommer flera av de mest kända namnen från den nordiska historien att dyka upp, från Leif Erikson till Vilhelm Erövraren.

Premiär: Slutet av 2021


Resident Evil

Netflix satsar stort på en serie baserad på det populära skräckspelet Resident Evil. I denna live action-version består handlingen av två olika tidslinjer. I den första får vi följa 14-åriga systrarna Jade and Billie Wesker, som börjar inse att deras pappa sitter på mörka, potentiellt ödesdigra, hemligheter. Den andra, senare tidslinjen utspelar sig över ett decennium senare, när sex miljarder människor dött av det dödliga T-viruset.

Bakom serien står bland annat personer som tidigare skrivit och regisserat favoritserier såsom Supernatural och The Walking Dead.

Premiär: Ej officiellt, inspelning planeras i februari. En andra säsong ryktas redan vara på väg.


Midnight Mass

Midninght Mass

Mike Flanagan har redan gjort succé på Netflix med sina skräckserier The Haunting of Hill House och The Haunting of Bly Manor. Nu är han tillbaka och regisserar nya serien Midnight Mass, som följer ett samhälle på en isolerad ö. Efter att en karismatisk präst anlänt börjar mystiska och oförklarliga, övernaturliga händelser ske…

Premiär: Ej officiellt, men inspelningen har avslutats och serien tros dyka upp under året.


Inventing Anna

Inventing Anna är skapad av Shonda Rhimes, som tidigare vunnit streaming-publikens hjärta med serier som Scandal och Bridgerton. Serien är baserad på den sanna historien om Anna Sorokin, en framgångsrik bedragerska som lyckades lura New York-eliten att hon var en rik, tysk arvtagerska. I huvudrollen som Anna ser vi Julia Garner, mest känd från Ozark.

Premiär: Under 2021.


Witcher

Witcher säsong 2

Fantasyserien baserad på böckerna och tv-spelen med samma namn blev en riktig snackis när den släpptes på Netflix i slutet av 2019. Witcher blev snabbt en av de mest streamade serierna på Netflix och det är därför knappast förvånande att de redan nu jobbar på säsong två. Geralt och Ciri kommer tillbaka till Netflix under 2021.

Se första säsongen av The Witcher här!

Premiär: 2021


The City of Brass

S.A. Chakrabortys Daevebad-trilogi har hamnat högt upp på fantasynördarnas favoritlista de senaste åren. Här får vi följa Nahri, en streetsmart kvacksalvare i Egypten, vars tillvaro vänds upp och ned när hon råkar framkalla anden Dara och de tillsammans måste fly till Daevebad, andarnas magiska huvudstad. Samtidigt i Daevebads palats försöker prinsen Ari manövrera de invecklade, politiska intrigerna.

Edgar Wright, regissören bakom bland annat filmerna Shaun of the Dead och Baby Driver, står bakom produktionsbolaget som ska göra böckerna till Netflix-serier. Än så länge finns ingen information angående vare sig datum eller potentiella skådespelare.

Premiär: Ej officiellt.


Pieces of Her

Baserad på Karin Slaughters thrillerroman med samma namn. Andrea firar sin födelsedag tillsammans med sin mamma Laura, spelad av Toni Colette, känd från bland annat Hereditary och Little Miss Sunshine, på en restaurang när de plötsligt befinner sig mitt i en skottlossning. Till sin stora förvåning ser Andrea sin mamma effektivt stoppa gärningsmannen. När ett videoklipp på händelseförloppet läggs upp på internet avslöjas Lauras identitet och de två kvinnorna tvinngas fly. Sakta men säkert pusslar Andrea ihop bitarna till hennes mammas forna liv. Inspelningen av serien har skjutits fram till följd av coronakrisen men förväntas spelas in i slutet av året.

Premiär: Ej officiellt.


Love is blind

Love is blind

Efter dundersuccén med dejtingprogrammet Love is Blind i början av året var det en självklarhet att konceptet skulle leva vidare. Här får vi följa ett antal par som får dejta utan att kunna se varandra. För att få träffas öga mot öga måste de fria till varandra, sedan återstår tre intensiva veckor av att lära känna varandra innan bröllopet. Både säsong två och tre förväntades sändas under nästa år, men huruvida dessa planer förändrats till följd av Coronapandemin återstår att se.

Se första säsongen av Love is blind här!

Premiär: 2021


Clark

Sveriges kanske mest kända brottsling får nu porträtteras av ingen mindre än Bill Skarsgård i Netflixs serie som skildrar Clark Olofssons liv. Serien regisseras av Jonas Åkerlund, som är ett stort namn inom musikvideoindustrin där han jobbat med Madonna och Beyoncé, men han har även regisserat filmen Polar med Mads Mikkelson i huvudrollen, som går att se på Netflix. Serien är än så länge i ett tidigt stadie och något premiärdatum har vi inte fått än.

Premiär: Ej officiellt.