Netflix satsar allt mer på egenproducerat material och just nu finns massor av intressanta produktioner i pipelinen, både uppföljare till redan populära serier, och helt nya historier. Här listar vi de serier vi ser fram emot mest på streamingtjänsten just nu!

Witcher

Witcher säsong 2

Efterlängtade fantasyserien baserad på böckerna och tv-spelen med samma namn blev en riktig snackis när den släpptes på Netflix i slutet av 2019. Den blev snabbt en av de mest streamade serierna på tjänsten och det är därför knappast förvånande att Netflix redan nu jobbar på säsong två. Geralt och Ciri kommer tillbaka till Netflix under 2021.

Se första säsongen av The Witcher här!

Premiär: 2021


Big Mouth

Big Mouth säsong 4

Hormonstinna Nick, Andrew och Jessi fortsätter att kämpa med sina hormonmonster Maury och Connie i den här tecknade serien som tar upp allt som har med tonåren att göra, och lite till. Efter tre säsonger som bara tycks bli bättre och bättre är vi såklart fruktansvärt taggade på att Big Mouth officiellt förnyats för inte bara en utan tre nya säsonger. Den kommande, fjärde säsongen har inget officiellt premiärdatum men förväntas dyka upp redan senare i år.

Se säsong 1-3 av Big Mouth här!

Premiär: Ej officiellt, men tros komma under 2020


The City of Brass

S.A. Chakrabortys Daevebad-trilogi har hamnat högt upp på fantasynördarnas favoritlista de senaste åren. Här får vi följa Nahri, en streetsmart kvacksalvare i Egypten, vars tillvaro vänds upp och ner när hon råkar framkalla anden Dara och de tillsammans måste fly till Daevebad, andarnas magiska huvudstad. Samtidigt, i Daevebads palats försöker prinsen Ari manövrera de invecklade, politiska intrigerna.

Edgar Wright, regissören bakom bland annat filmerna Shaun of the Dead och Baby Driver, står bakom produktionsbolaget som ska göra böckerna till Netflix-serier. Det är ännu tidiga dagar och än så länge har vi inte någon information angående datum eller potentiella skådespelare.

Premiär: Ej officiellt.


Haunting of Bly Manor

The haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House blev snabbt en av de populäraste skräckserierna efter American Horror Story att visas på Netflix. Trots att sagan om Crain-familjen nu fått sitt slut kommer skaparna av serien nu med en fristående uppföljare, den här gången baserat på kritikerrosade skräcknovellen The Turn of the Screw från 1898. Novellen utspelar sig på Bly Manor där en Guvernant ska ta hand om två föräldralösa barn på landet, men snabbt upptäcker att huset har en fruktansvärd historia och hemsöks av två osaliga andar. Inspelningen är klar och serien förväntas komma till Netflix under året.

Se The Haunting of the Hill House här!

Premiär: Inget officiellt datum men förväntas komma under 2020.


Pieces of Her

Baserad på Karin Slaughters thrillerroman med samma namn. Andrea firar sin födelsedag tillsammans med sin mamma Laura, spelad av Toni Colette, känd från bland annat Hereditary och Little Miss Sunshine, på en restaurang när de plötsligt finner sig i mitten av en skottlossning. Till sin stora förvåning ser Andrea sin mamma effektivt stoppa gärningsmannen. När ett videoklipp på händelseförloppet läggs upp på internet och avslöjas Lauras identitet och de två kvinnorna tvinngas fly. Sakta men säkert pusslar Andrea ihop bitarna till hennes mammas forna liv. Inspelningen av serien har skjutits fram till följd av coronakrisen men förväntas spelas in i slutet av året.

Premiär: Ej officiellt.


Love is blind

Love is blind

Efter dundersuccén med dejtingprogrammet Love is Blind i början av året var det en självklarhet att konceptet skulle leva vidare. Här får vi följa ett antal par som får dejta utan att kunna se varandra. För att få träffas öga mot öga måste de fria till varandra, och sedan återstår tre intensiva veckor av att lära känna varandra innan bröllopet. Både säsong två och tre förväntades sändas under nästa år, men vidare dessa planer förändrats till följd av Coronapandemin återstår att se.

Se första säsongen av Love is blind här!

Premiär: 2021


Clark

Sveriges kanske kändaste brottsling får nu porträtteras av ingen mindre än Bill Skarsgård i Netflixs serie som skildrar Clark Olofssons liv. Serien regisseras av Jonas Åkerlund som är ett stort namn inom musikvideoindustrin och har tidigare jobbat med stora namn som Madonna och Beyoncé. Serien är än så länge i ett tidigt stadie och något premiärdatum har vi inte fått än.

Premiär: Ej officiellt.