The Rain

Skådespelare: Alba August (Jordskott), Mikkel Boe Følsgaard (En kunglig affär), Lucas Lyngaard Tønnesen (Player), Lars Simonsen (Bron).
Genre: Sci-fi/Thriller
Handling: Netflix första egenproducerade serie från Danmark! Här får vi följa Simone och Rasmus, när de försöker överleva i ett postapokalyptiskt Norden. Efter att ett mystiskt virus spridits via ett plötsligt regn för sex år sedan har de varit inlåsta i en bunker under jord. Världen som de sedan kommer ut till är inte den de lämnade bakom sig.
Premiär: 4 maj 2018.

Skådespelare och skaparna av The Rain.
Skådespelare och skaparna av The Rain.

Läs även: Här är bästa serierna på Netflix just nu


The Protector

Skådespelare: Cagatay Ulusoy, Okan Yalabik, Ayva Aysin Turan.
Genre: Action
Handling: Netflix första egenproducerade serie från Turkiet. Här får vi följa Hakan, en antikvarie vars liv vänds upp och ner när han får reda på att han är den enda som kan skydda Istanbul från ett grymt öde. En superhjältefilm som även ska innehålla komedi, drama och romantik.
Premiär: Höst/Vinter 2018.


The Innocents

Skådespelare: Sorcha Groundsell (Clique), Percelle Ascott (Wizards vs. Aliens), Guy Pearce (Memento, The King’s Speech).
Genre: Sci-fi/Ungdom
Handling: Harry och June, två förälskade tonåringar, rymmer undan sina nedtryckande hemförhållanden i jakten på att hitta Junes mamma. Det hela får en oväntad twist när June visar sig ha förmågan att byta skepnad till en annan person. Det hela visar sig bli mer en börda än en gåva då hon helt förlorar kontrollen och handlöst ändrar form.
Premiär: 2018


Dogs of Berlin

Skådespelare: Felix Kramer, Fahri Yardim, Katharina Schütter.
Genre: Thriller/Deckare
Handling: Saknar du Bron? Då kanske det här är serien för dig. Det här polisdramat utspelar sig i Berlin där två poliser med minst sagt komplicerade historier och personligheter tvingas samarbeta. Ju mer de kämpar för att lösa fallet desto längre utanför lagen hamnar de.
Premiär: Höst/vinter 2018.


Dark

Dark, säsong 2

Skådespelare: Louis Hofmann.
Genre: Sci-fi/Thriller
Handling: Supersuccén från Tyskland är tillbaka! Än så länge är det väldigt lite vi vet om säsong två av denna sci-fi thriller, mer än att han ser ut att ha tappat sin karaktäristiska, gula jacka på första bilderna. Ska Jonas överleva i den dystopiska framtiden?
Premiär: Oklart, börjar spela in sommaren 2018.


Black Mirror, säsong 5

Genre: Sci-fi/Thriller
Handling: Det enda vi vet om nästa säsong om den omåttligt populära, ofta ångestladdade sci-fi serien är att de återigen utforskar nya genrer samt att det som alltid är riktigt bra skådespelare och producenter inblandade.
Premiär: Oklart, spelar in under 2018.


Större än allt

Genre: Deckare/Thriller
Handling: Här har Netflix teamat ihop med Felix Herngrens produktionsbolag FLX för filmatiseringen av Malin Persson Giolitos bok från 2016. Boken skildrar rättegången efter ett brutalt dåd i en av Stockholms finaste gymnasium.
Premiär: Oklart, serien är än så länge i produktionsstadiet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning