Testad produkt: Sony MP-CD1
Pris: Från 4 990 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: sony.se

MP-CD1 har samma form som en mobiltelefon, är klanderfritt byggd i mörkgrå aluminium med plast i vardera ända. På ena kortsidan sitter projektorlins och kylgaller och på en långsida sitter samtliga anslutningar. Vi får bildingång i form av fullstor hdmi-kontakt med mhl-stöd, 3,5 millimeters hörlursuttag, usb-c-port för strömkälla och en stor usb-a-port.

Sony MP-CD1
Sony MP-CD1 har samma format som en lite större smartphone, men lite tjockare och tyngre.

Projektor, eller extra batteri

Den stora usb-porten används för att ansluta till exempel en mobiltelefon och ladda upp, eller som strömkälla om du vill plugga in en Chromecast i projektorn. MP-CD1 har nämligen ett inbyggt batteri på 5 000 Mah. Det räcker till ungefär två timmars projiceringstid enligt Sony, och när vi testar verkar det stämma, eller till och med lite till. Det varierar dock lite från gång till gång, vilket antagligen beror på ljusnivån i bildmaterialet.

Batteriet laddas med vanlig mobilladdare eller från en extern powerbank, men det kan då ta lite tid. Lite trist är det att Sony inte skickar med någon laddare. Vi får en usb-c-kabel och en adapter till micro-usb, men det är allt.

Funktionsmässigt är projektorn annars återhållsam. Den har ingen trådlös mottagare, minneskortsläsare eller möjlighet att läsa media från usb, funktioner som vi ser hos en del konkurrerande projektorer.

Sony MP-CD1
På undersidan hittar vi gummifötter, en liten högtalare och ett stativfäste. 

Upp till 120 tum
Projektorn ger oss en behaglig upplevelse på en vid vägg i ett rum med dämpad belysning. På nära håll är den ljusstark nog för vanlig innebelysning. Rekommenderat avstånd är mellan 1,15 och 3,45 meter, och som mest kan vi då få en 120 tums bildyta. Men då är den också dämpad i ljusstyrka.

Den är också lite knepig att ställa in och rikta rätt. Projektorn är byggd för att placeras plan på en bordsyta och ger då en korrekt riktad rektangel på en lodrätt vägg. Den har också keystonefunktion om du skulle behöva vinkla projektorn uppåt, men det är inget vi rekommenderar, då den inte riktigt verkar få till vinkeln helt rätt. Med en upplösning på 854 x 480 bildpunkter har du inte heller så många pixlar att förlora på att komprimera eller sträcka delar av bilden.

Sony MP-CD1 Pris vid test: 4990 kr.

Bästa pris just nu: 6318 kr