Testad produkt: JBL Reflect Mini BT 2
Pris: Från 999 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: jbl.se

JBL Reflect Mini levereras i en snygg och påkostad förpackning, Inte för att det spelar någon större roll men visst är det trevligt när inte bara produkten, utan även kringutrustning och emballage känns genomarbetat. Första intrycket, ni vet.

JBL Reflect Mini 2

Det medföljer ett gäng pluggar samt fixerande vingar i silikon, passformen är lika viktig som alltid, och framför allt när det gäller träningslurar som ska sitta på plats även vid fysisk aktivitet. Och glädjande nog sitter JBL Reflect 2 som berget. Inte på ett sätt som i vissa andra fall, där det fasta greppet efter ett tag framkallar obehag och kräver en paus emellanåt, utan här kan vi utan problem bära dem länge.

Den låga vikten är ett plus i kanten och trots den nätta konstruktionen ligger batteritiden på tio timmar, det vill säga mer än tillräckligt för de flesta av oss. Det går även att snabbladda batteriet på 15 minuter för en timmes uppspelning om det skulle krisa.

Läs även: Jämförande test – bästa hörlurar för sport och träning

Grym passform och bra isolering

När vi ändå är inte på passform – den här texten skrivs på 10 000 meters höjd och vi måste ge JBL en guldstjärna för den fina isoleringen mot ljud utifrån. Flygplanssurret elimineras nästan i klass med en modell med aktiv brusreducering.

JBL Reflect Mini 2

Handhavandet är busenkelt. På den lilla fjärrkontrollen som sitter på sladden som löper mellan snäckorna finns tre knappar. Med de yttre sköts volym och spårbyte och den i mitten pausar och återupptar uppspelningen, samt sköter hands-free-funktionerna. Knapparna är väl utmejslade vilket underlättar ute i löpspåret. De är ipx5-klassade och tål med andra ord både svett och eventuellt regn.

Med tanke på prislappen på runt 1 000 kronor kanske man inte ska vänta sig ett ljud i världsklass men här levereras toner som får oss att dra lite extra på smilbanden. Den lyckade isoleringen för här med sig mer än välbehövlig paus från oljud utifrån, den ger även en ordentlig skjuts i basåtergivningen och är något av det bästa upplevt på länge bland träningshörlurar. Men det slutar inte där – mellanregistret är både dynamiskt och träffsäkert och i den övre delen av registret hittar vi en luftig diskant som får tonerna att lyfta rejält. 

Omdöme

Funktionsmässigt finns inte så mycket att skriva om, knappsatsen på fjärrkontrollen är det som bjuds på, men det räcker långt. Ljudet håller hög klass och återställer förtroendet rejält för JBL som på senare tid levererat ett par både märkliga och mindre bra produkter. Här visar tillverkaren återigen vad man kan i ett par hörlurar som passar både för den aktive såväl som för soffpotatisen – till ett bra pris.


M3 rekommenderar

Fakta JBL Reflect Mini BT 2

Tillverkare: JBL
Testad: April 2018
Anslutningar: Bluetooth 4.0
Frekvensomfång: 10 – 22 000 Hz
Batteritid: Upp till 10 timmar
Hands free-funktion: Ja
Vikt: 14 gram
Pris: Från 999 kronor hos Prisjakt.

plus

Grym passform.
Enkelt handhavande.
Låg vikt.

minus

Få funktioner.
Ingen tillhörande app.

Betyg 4 av 5