Asus Zenfone 5Z

Asus nya flaggskepp Zenfone 5Z presenterades på Mobile World Congress men lanseringen har dröjt. Den har Iphone-inspirerad design med massor av skärmyta och flärp upptill. Ny dubbelkamera baktill, ambitiös satsning på ai-funktioner och nya snabba Snapdragon 845. Trots det ska den enligt uppgift vara väldigt prisvärd. Framåt juni ska den dyka upp, är det tänkt.

Här kan du läsa våra första intryck av Asus Zenfone 5Z

Asus Zenfone 5Z
Asus Zenfone 5Z

Oneplus 6

Oneplus meddelade nyligen att nya Oneplus 6 kommer att presenteras den 16 maj. När den börjar säljas är inte offentligt, men tidigare har deras telefoner blivit tillgängliga strax efter lansering. Oneplus öppnar till exempel popup-butik på flera ställen (varav en i Sverige) den 21 maj. Hur lång tid det tar från det till försäljning i butiker och på nätet återstår att se. Oneplus 6 kommer enligt förhandsuppgifter få Snapdragon 845, upp till 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme.

Läs mer om Oneplus 6 här

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony nöjer sig inte med Sony Xperia XCZ, utan presenterade även Xperia XZ2 Premium i april, som sägs komma framåt sommaren. Den ska bland annat bjuda på 4k-skärm och en ny dubbelkamera. Den ska ge extremt bra ljusintag och ska enligt Sony ge ISO-tal på hela 51 200 vid foto och 12 800 vid filmnande. Större batteri och mer ram-minne är ett par andra nyheter.

Läs mer om Sony Xperia XZ2 Premium här

Sony Xperia XZ2 Premium
Sony Xperia XZ2 Premium

HTC U12

HTC har hållt locket på om uppföljaren till HTC U11, men en del information har antingen läckt eller i vissa fall avslöjats av HTC. Bland annat har vi sett bilder på en dubbelkamera både bak och fram, en 18:9-skärm och läckta specar pratar om Snapdragon 845, 6 GB ramminne och 128 GB lagring. Men allt detta är än så länge obekräftat, liksom när den kan tänkas komma.

LG G7 ThinQ

Uppföljaren till LG G6 presenterades nyligen och ser ut att gå mer i fotspåren av LG V30, med extra fokus på kameran och AI. Precis som den uppdaterade version av V30 som presenterades i vintras får den namntillägget ThinkQ. Den får för övrigt 6.1 tums avlång skärm med flärp, Snapdragon 845, 4 GB ramminne och troligen 64 GB lagring. När den kommer till Sverige är ännu inte känt. LG brukar börja med att göra sina telefoner tillgängliga i hemlandet Korea innan resten av världen får lägga vantarna på dem.

LG G7 ThinkQ
LG G7 ThinkQ

Moto Z3

Det börjar också bli hög tid för en ny Moto-mobil från Lenovo. Rykten talar om 18:9-skärm på 6,1 tum och 2 560 x 1 440 bildpunkter och fingeravtrycksläsare på sidan. Moto Z-mobiler kan ju inte sätta den baktill då baksidan är reserverad för modulerna Moto Mods. Det lär dröja till åtminstone i juni innan Lenovo presenterar något själv, och till sensommaren innan nyheterna eventuellt går att köpa.