Ikväll inleds Googles utvecklarkonferens I/O, men redan nu presenteras en intressant nyhet på hårdvarufronten. JBL:s Link Bar är tänkt att placeras under din tv, likt en traditionell soundbar, men kan likväl användas för att kontrollera andra uppkopplade enheter i hemmet. Det är en Google Home-högtalare, en soundbar och en streaming-box med Android TV på en och samma gång, alltså, och säkerligen bara den första i en lång rad produkter på området.

En av produktbilderna avslöjar hela fyra stycken hdmi-portar på baksidan, som du kommer att kunna växla mellan med hjälp av rösten. Naturligtvis kommer du även att kunna röstsöka bland appar och tjänster. Detaljer avseende ljudspecifikationer och så vidare är det hittills skralt med, men om Link Bar hamnar i närheten av JBL:s redan existerande tvåkanalslimpa har ljudet potential att bli riktigt bra. 

JBL Link Bar

Link Bar och andra liknande samarbeten kan mycket väl visa sig bli centrala för Google, som kämpat i motvind för att bräcka spelare som Apple, Roku och Amazon när det kommer till tv-tittande. Gällande pris och tillgänglighet väntar vi oss mer information under Google I/O, där JBL:s nya soundbar ska demonsteras för pressen.

IDG News