Googles utvecklarkonferens I/O inleddes traditionsenligt med en keynote under tisdagskvällen. Lika traditionsenligt fick åhörarna ta del av planerna framåt för Android och en mängd andra av företagets hård- och mjukvarusatsningar. Missade du anförandet? Här kan du se det i repris – och nedan går vi igenom några av de hetaste lanseringarna som ägde rum.

1. Android P får officiell beta

Android P

Googles mobiloperativ får en större omgörning än på länge. Android P lanseras skarpt senare i år och bjuder på stora nyheter inom ai, navigering och funktioner som ska göra vårt förhållande till mobilen mer hälsosamt. Läs mer i vår artikel om Android P här!

2. Google Assistant blir mycket smartare

Google Assistant

Företagets digitala assistent, som primärt återfinns i mobiler och högtalare, får en rejäl rundsmörjning. Bland annat blir Assistant kontextuellt medveten och kan svara på följdfrågor- och kommandon utan att du behöver säga "Hey Google" varje gång. Dessutom kommer hjälpredan att kunna utföra flera handlingar och svara på flera frågor samtidigt. "Hur är vädret i Säffle och i Byxelkrok?" kan du exempelvis fråga och få svar på på båda orterna. Assistant välsignas också med sex nya röster som tagits fram med Wavenet-teknologi från Googles Deepmind-projekt, som ska ge mer naturtrogen klang. Läs mer här!

3. Mejl som skriver sig själva

Gmail

Rubriken är kanske lite saltad, men mejlförfattande i nyligen omgjorda Gmail är på väg att bli mycket smidigare. Detta tack vare en ny autofyll-funktion, kallad Smart Compose, som förutser vad du är på väg att skriva och erbjuder sig att färdigställa meningar åt dig. Funktionen lanseras inom ett par veckor för såväl konsumenter som företagskunder.

4. Intelligent fotohantering

Google Foto

Maskininlärning kommer även att ge Googles foto-app en släng av intelligenssleven. Inom kort kommer appen att föreslå åtgärder baserade på de foton du bläddrar fram. Om en bild blev för mörk kan Foto föreslå (och utföra) en ökning av ljusstyrkan, och bilder på kompisar kan delas direkt med den som identifierats på bilden. Spännande blir också möjligheten att färglägga svartvita bilder – och göra ordentliga pdf:er av dokument du fotograferar med mobilen. Läs mer här!

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning