5. Bra vibrationer

Förutom egna ringsignaler för kontakter kan du dessutom ställa in unika vibrationsmönster, så att du till och med kan känna vem det är som ringer. Inställningarna ligger på samma ställe som ringsignalerna på Iphone, och du kan skapa egna genom att trumma på skärmen.

Vibrationer Android Iphone

På Android kan du välja ett tiotal olika vibrationer, men vill du skapa egna får du ladda ner ytterligare en app, till exempel Good vibrations.


6. Skaffa ett nytt skal eller fodral

Du behöver inte nöja dig med att göra ändringar i IOS och Android, eller köpa en ny telefon.

Nytt skal

För en ny fräsch look kommer du ganska långt med ett nytt skal eller fodral. För lite mer personliga varianter kan du kika på till exempel Casetify som har hundratals tryck att välja mellan.

Här hittar du skal till några av de populäraste mobilerna just nu:


7. Byt launcher

Android har alltid haft större möjligheter att göra ändringar i hur saker fungerar än IOS, och det märks kanske allra mest genom att du kan installera och byta till en annan launcher än den inbyggda.

Launcher

Launchern styr stora delar av gränssnittet och det kan helt ändra upplevelsen av telefonen. Kika till exempel på Nova Launcher och Lawnchair Launcher. Sök bara efter "launcher" i Playstore för att se fler alternativ.


8. Testa ikonpaket

En annan sak du kan göra på Android är att installera ikonpaket – samlingar av sammanhängande ikoner för appar så att hela hemskärmen får en viss samstämmighet och inte är så spretig.

Ikonpaket

En del ikonpaket förvandlar även dina mindre vanliga appar (som inte får unika ikoner) till en mer passande look med en ram. För att göra det lättare kan du installera en Launcher med stöd för ikonpaket, till exempel Nova Launcher. Titta sedan på exempelvis Click UI, Pixbit och Min. Men det finns hundratals fler – googla och se vad du hittar.


9. Byt typsnitt

Android fortsätter sitt övertag på området med förmågan att byta typsnitt i menyer och annat.

Byt typsnitt

IOS använder bara Apples San Francisco (och därmed basta!) men med Android kan du installera valfria systemtypsnitt. Den populäraste appen är Ifont.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning