Testad produkt: Marshall Major III Bluetooth
Pris: 1 490 kronor hos Teknikmagasinet.
Läs mer: marshallheadphones.com

Den första vi tänker när vi packar upp de nya hörlurarna är: ”Här har det inte hänt mycket!”. Designen är densamma på denna rockerinspirerande modell som på företrädaren Major II som vi testade för drygt ett år sedan. Men nyheterna finns där, bland annat optimerade element som ska ge bättre ljudegenskaper än tidigare.

Marshall Major III

Kåporna samt bygel som löper över huvudet är klätt i läderimiterande vinyl och passformen är riktigt bra. Kuddarna som ligger an mot öronen har en mjuk och skön stoppning och enligt tillverkaren ska även dessa förädlats en aning. Någon större skillnad gentemot företrädaren märker vi i ärlighetens namn inte av. De sitter bra och bekvämt – det räcker så. Annars är det just designen som ligger bakom framgångssagan, och visst har svenska Zound Industries här hittat en guldgruva trots att varumärket är licensierat från Marshall.

Läs även: Bästa hörlurar – stort jämförande test

Kommer i två varianter

Marshall Major III kommer i två utföranden: ett par trådlösa samt ett par med sladd. Priset för de sladdlösa är nästan det dubbla och landar på runt 1 500 kronor, och det är dessa vi testar. Huruvida prisskillnaden är befogad låter vi vara osagt men ska du slå till på ett par nya hörlurar är det kanske dags att satsa på ett par trådlösa? Dessa har dessutom aptx-stöd för att minska de kvalitetsförluster som trådlös överföring normalt medför jämfört med kabel. Batteritiden är specificerad till runt 30 timmars musiklyssnande och däromkring hamnar även vi när vi testar dem.

Marshall Major III
Styrspaken vi lärt oss att älska...

På den vänstra kåpan finns den numera välkända kontrollknappen som är tryckkänslig samt går att skjuta i olika riktningar, som en mini-joystick. Spela/pausa samt svara/avsluta ett samtal genom ett tryck, dra spaken ner eller upp för att justera volymen samt fram eller tillbaka för att byta spår. Svårare än så behöver det inte vara och vi gillar lösningen skarpt.

Den stora nyheten är de dynamiska 40 millimeters-elementen som har optimerats och trimmats för bättre ljudkvalitet. Här finns precis som tidigare ordentligt med volymresurser liksom en blytung bas med stor närvaro. De största märkbara förbättringarna gäller diskanten och det övre mellanregistret som är betydligt klarare och detaljerat än tidigare. Detta gäller även när vi matar hörlurarna med annat än bastung hårdrock ska tilläggas.

Omdöme

Här har vi ett par välsittande hörlurar som är superenkla att hantera och som numera låter riktigt bra över hela registret. Designen är svårare att betygsätta, men visst väcks ett visst habegär. Tillhör du redan frälsta och har föregångaren kan du sitta lugnt i båten, skillnaden är inte så pass markant att ett byte är ekonomiskt försvarbart.


Fakta Marshall Major III Bluetooth

Tillverkare: Zound Industries
Testad: Maj 2018
Anslutningar: Bluetooth (aptX), 3,5 mm analog stereo
Batteritid: cirka 30 timmar
Impedans: 32 Ohm
Frekvensomfång: 20Hz-20KHz
Vikt: 180 g
Övrigt: Handsfree-funktion, musikdelning via 3,5 mm hörlursuttag
Pris: 1 490 kronor hos Teknikmagasinet.
M3 rekommenderarLäs mer: marshallheadphones.com

plus

Ljudet.
Design.
Funktionalitet.

minus

Kostar en slant.
Ingen skillnad utseendemässigt mot föregångaren.

Betyg 4 av 5