Testad produkt: Plantronics Backbeat Go 600
Pris: Kostar från 549 kronor hos Prisjakt

Med Backbeat Go 600 är målet glasklart. Plantronics siktar in sig på användarna som är ute efter en trådlös modell med de vanligaste funktionerna, men som samtidigt inte har lust att plöja ned en mindre förmögenhet på ett par hörlurar.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Du får ofta vad du betalar för, men i detta fall vill vi påstå att du får lite mer än så. Räckvidden är brutal, ljudet mer än okej och passformen suverän. Lägg till en batteritid på uppåt 18 timmar så är saken biff. Rekommenderas! 

Positivt

  • Bra batteritid.
  • Generös räckvidd.
  • Bra ljud.
  • Attraktiv prislapp.

Negativt

  • Något vass diskant.
  • Saknar inställningsmöjligheter.
Go 600 hamnar prismässigt precis under den för många av oss kritiska gränsen 1000 kronor. Förvisso ingen liten summa, men långt mycket billigare än de mer namnstarka och hajpade modellerna från exempelvis Bose eller Beoplay.
Plantronics BackBeat Go 600

Knappast de snyggaste vi testat

Lättviktsmaterial och en relativt tunn konstruktion ger Backbeat Go 600 ett nätt intryck, trots att de är en så kallade over ear-modell där kåporna omsluter hela örat. Kuddarna är mjuka och modellen behaglig att bära, även under längre tid. Designen går givetvis att diskutera i all oändlighet, men om vi uttrycker oss diplomatiskt så är det inte de snyggaste vi testat genom åren. Testexemplaret är svarta, men lurarna finns även i khaki, marinblåa samt gråa.

På höger kåpa hittar vi strömbrytaren tillika bluetooth-aktiveraren, samt en knapp för att ändra ljudegenskaperna något; ”bass boost” eller ”balanced” där den sistnämnda ska vara kalibrerat för att passa alla musikgenrer. Samma knapp används för övrigt även för att svara på eller avsluta samtal.

Plantronics BackBeat Go 600

Den vänstra sidan är bestyckad med knapparna för att styra musikuppspelningen – och på utsidan av kåpan byter du spår samt pausar eller återupptar uppspelningen. På sidan finns ett litet reglage för volymstyrkan. Verkligen enkelt att hantera och vi kommer snabbt in i användandet. Här har man helt enkelt struntat i allt som har med touch att göra, och det hedrar Plantronics.

Enkel installation och brutal täckvidd

Ihopkopplingen med en smartphone är den standardiserade – aktivera bluetooth och leta upp enheten i telefonen. Inga konstigheter, och det hela tar ett par sekunder med stabil överföringsteknik. Vi kan lägga telefonen på bordet och vandra runt i en trerummare utan några som helst störningar eller signalförluster. Riktigt imponerande och här håller verkligen specifikationen ”upp till tio meters räckvidd” vad den lovar.

Ljudet får klart godkänt. Basåtergivningen är riktigt bra och mellanregistret ger en klar och tydlig återgivning, något som blir påtagligt när vi lyssnar på klassisk musik. Diskanten är däremot en aning vass och när vi provocerar hörlurana med blytunga gitarriff blir det lite rörigt i det övre frekvensomfånget – framför allt vid högre volym. Eq-knappen förändrar ljudbilden till en viss gräns, väljer du förstärkt bas förloras lite av detajerna i mellanregistret så vi föredrar normalläget, eller balanced som det kallas.

Specifikationer

Testad: Maj 2018
Mer Info: Plantronics
Typ: Trådlösa hörlurar
Anslutning: Bluetooth 4.1
Batteritid: Upp till 18 timmar
Frekvensåtergivning: 50-20 000 Hz
Vikt: 175 gram
Pris: Kostar från 549 kronor hos Prisjakt

Betyg: 3 av 5