Philips Hue

Okända Hue-prylar

Philips Hues utbud är så mycket mer än bara glödlampor. Visste du till exempel att de har en hel produktlinje med utomhusbelysning för tomten? Har finns bland annat lampor till fasaden, snygga utomhuslyktor att ha längs grusstigen eller en smart portabel lampa att ta med när du till exempel är på picknick? Hos M.nu kan du hitta alla dessa modeller, även belysningen för inomhusbruk.

Läs allt om Philips Hue här!


Geeni

Smarta lampor till lägre pris

Letar du efter smarta glödlampor utan hubb och till ett lågt pris? Geeni har två olika smarta lösningar beroende på om du vill kunna styra enbart färgbalans, eller även kunna välja olika färger helt och hållet. Lamporna behöver till skillnad från Philips Hue ingen hubb, utan kopplas upp direkt mot ditt wi-fi och kan sedan styras på distans via tillhörande app. Supersmidigt!

Lux (olika vitbalans)
Pris: 249 kronor hos Coolstuff

Prisma (olika färger)
Pris: 249 kronor hos Coolstuff


Bedlight

Gör morgonen lite ljusare

Många tassar upp på natten och behöver lite ledljus. För att slippa famla i mörkret på morgonkvisten kan du få sängen att lysa upp när hoppar ur den. De här led-listerna aktiveras av en rörelsesensor och fästs enkelt på till exempel sängkarmen.

Bedlight
Pris: 699 kronor hos Coolstuff.


Lifx

Lysande plattor

Bra köpDet finns många alternativ till Philips Hue. Lifx erbjuder förutom glödlampor, eluttag och led-lister även modulära ljusytor i form av kvadrater som monteras med hjälp av dubbelhäftande tejp. Lifx produkter är kompatibla med Homekit, Google Home, Amazon Alexa och appen IFTTT. En av återförsäljarna som säljer produkter från Lifx på nätet är Kjell och Company.

Läs vårt test av Lifx här!


Lume Cube

Schysst blixt var du än är

Behöver du ljusa upp omgivningen för en photoshoot eller vlogg? Lumecube är en portabel, kompakt och vattentät blixt som styrs via bluetooth. Den har tio olika ljusstyrkor och du kan via tillhörande app styra upp till fem kuber samtidigt. På undersidan finns inbyggt stativfäste. Enklare blir det inte!

Lume Cube
Pris: 995 kronor hos Coolstuff.


Koogeek

Uppstickare utan hubb

Koogeek är en uppstickare på smarta belysningsmarknaden som erbjuder smarta glödlampor, socklar och eluttag till ett lite billigare pris. Det coola är att de är Homekit-kompatibla men inte behöver någon hubb.

Koogeek Smart Lampsockel
Pris: 799 kronor hos Coolstuff

Läs vårt test här!

Koogeek Smart LED-lampa
Pris: 599 kronor hos Coolstuff.

Läs vårt test här!

Koogeek Smart Plug Fjärrströmbrytare
Pris: 499 kronor hos Coolstuff

Läs vårt test här!


Nanoleaf

Styrs av musiken

Känner du för att sätta en lite mer trendigt konstnärlig touch på ditt hem? Nanoleafs Aurora består av separata beståndsdelar som sätts upp på väggen och sedan lyser upp i de färger du vill. Till detta kan du sedan köpa musikmodulen Rhythm för att få panelerna att pulsera i takt med musik. I höst släpper Nanoleaf en ny produkt, Canvas, som är till för att täcka hela väggar. Hos Netonnet kan du köpa såväl startpaket som expansioner av Nanoleaf till ett bra pris.


Ikea trådfri

Ikea Trådfri
Sedan Ikea lanserade sina smarta lampor under namnet Trådfri i fjol har de utökat utbudet med massor av nya produkter. Förutom vanliga glödlampor finns nu tekniken integrerad i flera av möblerna, bland annat i skåpluckor. Här har vi skrivit allt om Ikea Trådfri.