Uppdatering 14 juli:

Lanseringen av Galaxy Note 9 närmar sig med stormsteg och senaste nytt är att den välkände Samsung-läckaren Ice Universe har publicerat en bild på Twitter som sägs visa upp baksidan av mobiltelefonen och en ny version av pekpennan S-Pen i gul färg.

Så här ser bilden ut:

Galaxy Note 9

Att döma av bilden har Samsung valt att hålla fast vid det klassiska hörlursuttaget. Dessutom används usb-c för att ladda mobiltelefonen.

Vad gäller den nya modellen av S-Pen har den amerikanska tillståndsmyndigheten FCC redan råkat avslöja en hel del detaljer. Modellnumret blir EJ-PN960 och den stora nyheten är stöd för bluetooth. Enligt expertisen kan det därmed bli möjligt att använda pennan för att spela upp musik, ta bilder eller till och med svara på telefonsamtal. Alternativt skulle man kunna använda tekniken för att hitta mobilen om man glömt bort var man lagt den.

Galaxy Note 9 kommer att lanseras på ett event den 9 augusti och mer om vilka nyheter vi kan få se hittar du längre ner i den här artikeln.

Tidigare:

En av de stora nyheterna väntas bli lanseringen av Bixby 2.0 – Samsungs digitala assistent som gjorde entré i samband med att Galaxy S8 och S8 Plus såg dagens ljus i mars 2017.

Galaxy Note 9
Förra årets Galaxy Note fick 8 av 10 av oss i betyg.

Ett annat stort rykte som sipprat ut från Ice Universe är att "värstingmodellen" av Note 9:an kan förses med hela 512 GB i lagringsutrymme och 8 GB ram-minne. Detta jämfört med 256 / 6 GB vi såg i fjolårsmodellen. Kombinationen med en trolig sd-kortkapacitet om 512 gigabyte skulle låta oss lagra över 1 terabyte på telefonen. Samma källa hävdar även att designen förblir i stort sett densamma. Att vi får se en oled-skärm på omkring 6,3 tum är således ganska troligt – den stora frågan torde vara huruvida den får fingeravtrycksläsaren inbyggd i skärmen eller inte.

Vi väntar oss att Galaxy Note 9 drivs av årets toppkrets Snapdragon 845. I Europa lär det översättas till Exynos 9810 som även återfinns i den version av Galaxy S9 som säljs på våra breddgrader. Batteriet, om vi återigen får tro Ice Universe, kan växa från 3 300 mAh till 3 850 eller rentav 4 000 milliamperetimmar. 

Lansering: Då släpps Samsung Galaxy Note 9

Nästa modell av Samsungs ”andra” flaggskeppsmobil, Note, kommer att presenteras just den 9 augusti. Samsung har bjudit in pressen till ett event och även om namnet Note 9 inte står utskrivet framgår det tydligt att det handlar om den efterlängtade telefonen. Företaget ville uppenbarligen inte vänta till 9 september (9/9), förmodligen för att inte överskuggas av Apple.

Note har ofta varit Samsungs ”testplattform” för ny teknik och ny hårdvara som inte är riktigt färdig att hamna i Galaxy S-serien, och därför är presentationen av nya modeller lite extra spännande.