Har du fått tag på någon av de nya Gopro Hero 7-kamerorna, eller vill du bara uppgradera ditt filmkit? Oavsett om du har senaste actionkameran eller tidigare modeller så behöver du extra utrustning. Vi listar prylarna som hjälper dig ta filmandet till en ny nivå.

gopro lampa

Lys upp tillvaron

Gopro har som bekant ingen integrerad blixt i sina actionkameror. Om du ofta filmar i mer dunkla miljöer eller ofta är ute på äventyr efter mörkrets intåg kan en extern lampa hjälpa till att lysa upp dina klipp. Det här belysningskitet från Manfrotto innehåller tre led-lampor som ger 225 lumen.

Manfrotto LED-Belysningskit Off-Road ThrilLED
Pris
: 680 kronor hos CDON.


Gopole 360 gopro ställ

Ställ på tid
Vill du få till riktigt schyssta timelapse? Det här lilla stället snurrar runt sin egen axel i 360 grader på en timme. Montera kameran, sätt på timern och låt stället göra sitt jobb för en riktigt snygg 360-timelapse. Fästs med fördel på ett stativ.

GoPole 360 Degree Time Lapse Tripod Attachment for GoPro Camera
Pris: 32 euro (cirka 320 kronor) hos Amazon.de.


Hjälmfäste gopro

Fäste till hjälm
Gopro-kameror är oerhört populära bland de som utför någon typ av sport som innebär hjälp. Oavsett om det är en motorcykel-, skid-, eller skateboardhjälm du bär när du filmar behövs ett fäste. Det här fästet funkar till de flesta sporter och kan monteras både framtill och vid sidan av hjälmen. Kompatibelt med modeller från Hero 3 till Hero 6.

GoPro Helmet Front + Side Mount
Pris: 329 kronor hos Netonnet.


Huvudband Gopro

Huvudband
Om du inte utför en sport som kräver en hjälm men ändå vill kunna fästa kameran på huvudet finns det såklart även fästen för detta. Det här huvudbandet har ett vinklingsbart fäste för att du ska kunna rikta Gopro-kameran precis som du vill.

Huvudband för actionkamera Exibel
Pris: 100 kronor hos Clas Ohlson


Fjärrkontroll Gopro

Styr kamerorna på distans
Vill du kunna styra kameran på distans utan att behöva tråckla med Gopro-appen? Den här enkla fjärrkontrollen låter dig styra upp till 50 Gopro-kameror samtidigt på upp till 180 meters avstånd. Den är dessutom vattentät ner till 10 meter och kan, till skillnad från en smart mobil med pekskärm, styras med vantar.

GoPro Smart Remote
Pris: 899 kronor hos Netonnet.


Batteriladdare och extrabatteri Gopro

Slipp batteritorsk!
Gopro-kamerornas batteritid är inte alltid på topp, framförallt med wifi och skärm på slagen. Är du less på att batteriet i din kamera alltid tycks ta slut? Råd bot på detta med hjälp av en snabbladdare och extra batteri.

GoPro Supercharger
Pris: 589 kronor hos Netonnet

Batteri Hero 7/6/5 Black
Pris: 259 kronor hos Netonnet


Stadigare film

Vill du få till de där proffsiga, stabila filmsekvenserna utan störiga skakningar? Det finns flera bra handhållna stativ, eller monopods som de också kan kallas, med inbyggt gyro som håller kameran stadig. Gopros egna Grip Karma är ett populärt alternativ (kostar 3 690 kronor hos Netonnet), men för dig som letar efter något mer prisvärt finns det även andra tillverkare som ger ut lite billigare modeller. Till exempel den här från Rollei som roterar 360 grader på alla tre axlar med reglage att styra kamerans riktning från handtaget.

Rollei Pro Actioncam Gimbal
Pris: 1 416 kronor hos CDON.


Mikrofon

Mikrofon
En extern mikrofon kan göra större skillnad för slutresultatet än vad man kan tro. Det finns massor av olika mikrofoner på marknaden specifikt tänkta att fungera till din Gopro, och många till en riktigt rimlig prislapp.

Behöver du en mikrofon enbart för att ta upp miljöljud kanske denna stereo-mikrofon är att föredra.

Polar Pro Microphone
Pris: 499 kronor hos Dustinhome.

Ska du istället filma människor och vill att det ska höras tydligt vad det säger finns det såklart även myggor att koppla in till kameran, till exempel den här:

Extern Lavalier Mikrofon / Mygga till GoPro
Pris: 249 kronor hos CDON.


Vattentät väska Gopro

Väska
Nu när du är kittad och klar med massor av roliga tillbehör till kameran måste du såklart också ha en schysst väska att ha alla prylar i. Det finns massor av olika modeller med smarta funktioner på marknaden. Om du till exempel ofta använder din Gopro nära hav och sjö kanske en vattentät väska är att föredra. Den här väskan är både vatten-, damm-, och stöttålig.

Vattentät väska GoPro HERO4 Session / 5 /4 /3+ /3 /2 /1
Pris: 119 kronor hos CDON


Läs även: Bästa actionkamerorna – jämförande test

GoPro Hero6 Black Pris vid test: 3890 kr.

Bästa pris just nu: 2997 kr