Vill du uppgradera ditt filmkit? Oavsett vilket så behöver du extra utrustning. Vi listar prylarna som hjälper dig ta actionfilmandet till en ny nivå. Glöm inte att dubbelkolla innan du köper produkterna så att den är kompatibel med just din kamera.

Läs också: Vi testar Gopro Hero 8 Black – smidigast, bäst och dyrast


Gopro Super Suit

Superskal!

Actionkamerorna ska vara vattentäta och tåliga som de är. Vill du ta med din kamera på ännu djupare vatten? Självklart finns det skal som låter dig göra det, till exempel de här två som låter dig ta med dig din kamera ner till 60 meters djup.

Gopro Super Suit
Pris
: Från 417 kronor hos Prisjakt.

Osmo Action Waterproof Suite
Pris: 55 euro hos DJI (cirka 600 kronor).


Gopole 360 gopro ställ

Ställ på tid

Vill du få till en riktigt schysst timelapse? Det här lilla stället snurrar runt sin egen axel i 360 grader på en timme. Montera kameran, sätt på timern och låt stället göra sitt jobb. Gopole riktar sig till Gopro-användare, men det översta fästet går att avlägsna för dig som vill byta ut det mot något som är kompatibelt med just din kamera. Fästs med fördel på ett stativ.

Gopole 360 Degree Time Lapse Tripod Attachment for Gopro Camera
Pris: 34,95 euro (cirka 400 kronor) hos Amazon.de.


Hjälmfäste gopro

Fäste till hjälm

Actionkameror är oerhört populära bland dem som utför någon typ av sport som kräver hjälm. Oavsett om det är en motorcykel-, skid-, eller skateboardhjälm du bär när du filmar behövs ett fäste. Det här fästet funkar till de flesta sporter och kan monteras både framtill och på sidan av hjälmen.

Gopro Helmet Front + Side Mount
Pris: 329 kronor hos Netonnet.


Huvudband Gopro

Huvudband

Om du inte utför en sport som kräver en hjälm men ändå vill kunna fästa kameran på huvudet finns det såklart även fästen för detta. Det här huvudbandet har ett vinklingsbart fäste för att du ska kunna rikta kameran precis som du vill.

Huvudband för actionkamera Exibel
Pris: 100 kronor hos Clas Ohlson.

Missa inte: Osmo Action – DJI:s actionkamera ger Gopro en ordentlig match


Gopro SD kort

Alltid redo att överföra

Våra datorer får allt färre portar, och en av dem som många blivit av med är möjligheten att läsa minneskort. Med den här lilla nyckelknippan behöver du aldrig stå där som ett fån utan möjlighet att föra över dina bilder från kameran till datorn, då det är ett inbyggt sd-kort till usb-c-adapter. Användbar även för andra fotografer som inte använder actionkamera!

Gopro Mobil micro sd-kortläsare
Pris: 267 kronor hos Mediamarkt.


Batteriladdare och extrabatteri Gopro

Slipp batteritorsk

Är du less på att batteriet i din kamera alltid tycks ta slut? Råd bot på detta med hjälp av en snabbladdare och extra batteri. Den här snabbladdaren kommer dessutom med flera olika alternativa adaptrar för att fungera även när du är på resande fot.

Gopro Supercharger
Pris: 499 kronor hos Dustinhome

Batteri Hero 7/6/5 Black
Pris: 259 kronor hos Netonnet

DJI Battery charger kit for Osmo Action
Pris
: 990 kronor hos Netonnet.


Rollei

Stadigare film

Vill du få till de där proffsiga, stabila filmsekvenserna utan störiga skakningar? Det finns flera bra handhållna stativ – eller monopods, som de också kan kallas – med inbyggt gyro som håller kameran stadig. Till exempel den här från Rollei som roterar 360 grader på alla tre axlar, med reglage att styra kamerans riktning från handtaget.

Rollei Steady Butler Action Gimbal
Pris: 1 199 kronor hos Teknikmagasinet.


Mikrofon

Extern mikrofon

En extern mikrofon kan göra större skillnad för slutresultatet än vad man kan tro. Det finns massor av olika mikrofoner på marknaden är tänkta att fungera till din actionkamera, och många till en riktigt rimlig prislapp.

Behöver du en mikrofon enbart för att ta upp miljöljud kanske denna stereo-mikrofon är att föredra:

Polar Pro Microphone
Pris: 445 kronor hos Dustinhome.

Ska du istället filma människor och vill att det ska höras tydligt vad de säger finns det såklart även myggor att koppla in till kameran, till exempel den här:

Laveliermikrofon GP-20
Pris: 242 kronor hos Cdon.


Vattentät väska Gopro

Väska

Nu när du är kittad och klar med massor av roliga tillbehör till kameran måste du såklart också ha en schysst väska att ha alla prylar i. Det finns många olika modeller med smarta funktioner på marknaden. Om du till exempel ofta använder din Gopro nära hav och sjö kanske en vattentät väska är att föredra. Den här väskan är både vatten-, damm-, och stöttålig.

Vattentät väska Gopro Hero 4 Session / 5 /4 /3+ /3 /2 /1
Pris: 139 kronor hos CDON

Shockproof vattentät skyddsväska till DJI Osmo Action
Pris
: 169 kronor hos CDON.


Läs även: Bästa actionkamerorna – jämförande test

GoPro Hero8 Black Pris vid test: 4990 kr.

Bästa pris just nu: 3590 kr