Gopro har precis avslöjat sitt senaste actionkameratillskott Hero 8 och vi tar fram våra actionkameror för att dokumentera höstens alla äventyr. Har du fått tag på någon av de nya Gopro-kamerorna, eller vill du bara uppgradera ditt filmkit? Oavsett vilket så behöver du extra utrustning. Vi listar prylarna som hjälper dig ta filmandet till en ny nivå. Glöm inte att dubbelkolla innan du köper produkterna så att den är kompatibel med just din kamera.

Läs också: Vi testar Gopro Hero 7 Black – actionkamera med grym bildstabilisering


Gopro Super Suit

Superskal!

Hero-kamerorna är vattentäta och tåliga som de är. Vill du ta med din Gopro på ännu djupare vatten? Självklart finns det skal som låter dig göra detta, till exempel Super Suit från Gopro själva som låter dig ta med dig din kamera ner till 60 meters djup.

Gopro Super Suit
Pris
: 449 kronor hos Teknikmagasinet.


Gopole 360 gopro ställ

Ställ på tid

Vill du få till riktigt schyssta timelapse? Det här lilla stället snurrar runt sin egen axel i 360 grader på en timme. Montera kameran, sätt på timern och låt stället göra sitt jobb för en riktigt snygg 360-timelapse. Fästs med fördel på ett stativ.

Gopole 360 Degree Time Lapse Tripod Attachment for Gopro Camera
Pris: 39,94 euro (cirka 400 kronor) hos Amazon.de.


Hjälmfäste gopro

Fäste till hjälm

Gopro-kameror är oerhört populära bland de som utför någon typ av sport som innebär hjälp. Oavsett om det är en motorcykel-, skid-, eller skateboardhjälm du bär när du filmar behövs ett fäste. Det här fästet funkar till de flesta sporter och kan monteras både framtill och vid sidan av hjälmen. Kompatibelt med modeller från Hero 3 till Hero 6.

Gopro Helmet Front + Side Mount
Pris: 329 kronor hos Netonnet.


Huvudband Gopro

Huvudband

Om du inte utför en sport som kräver en hjälm men ändå vill kunna fästa kameran på huvudet finns det såklart även fästen för detta. Det här huvudbandet har ett vinklingsbart fäste för att du ska kunna rikta Gopro-kameran precis som du vill.

Huvudband för actionkamera Exibel
Pris: 100 kronor hos Clas Ohlson.

Missa inte: Osmo Action – DJI:s actionkamera ger Gopro en ordentlig match


Gopro SD kort

Alltid redo att överföra

Våra datorer får allt mindre portar, och en av dem som många blivit av med är möjligheten att läsa minneskort. Med den här lilla nyckelknippan behöver du aldrig stå där som ett fån utan möjlighet att föra över dina bilder från kameran till datorn, då det är ett inbyggt sd-kort till usb-c adapter. Användbar även för andra fotografer som inte använder Gopro!

Gopro Mobil micro sd-kortläsare
Pris: 267 kronor hos Mediamarkt.


Batteriladdare och extrabatteri Gopro

Slipp batteritorsk

Gopro-kamerornas batteritid är inte alltid på topp, framförallt med wifi och skärm på slagen. Är du less på att batteriet i din kamera alltid tycks ta slut? Råd bot på detta med hjälp av en snabbladdare och extra batteri. Den här snabbladdaren kommer dessutom med flera olika alternativa adaptrar för att fungera även när du är på resande fot.

Gopro Supercharger
Pris: 499 kronor hos Dustinhome

Batteri Hero 7/6/5 Black
Pris: 259 kronor hos Netonnet


Stadigare film

Vill du få till de där proffsiga, stabila filmsekvenserna utan störiga skakningar? Det finns flera bra handhållna stativ, eller monopods som de också kan kallas, med inbyggt gyro som håller kameran stadig. Gopros egna Grip Karma är ett populärt alternativ (kostar 3 690 kronor hos Netonnet), men för dig som letar efter något mer prisvärt finns det även andra tillverkare som ger ut lite billigare modeller. Till exempel den här från Rollei som roterar 360 grader på alla tre axlar med reglage att styra kamerans riktning från handtaget.

Rollei Pro Actioncam Gimbal
Pris: 899 kronor hos CDON.


Mikrofon

Extern mikrofon

En extern mikrofon kan göra större skillnad för slutresultatet än vad man kan tro. Det finns massor av olika mikrofoner på marknaden specifikt tänkta att fungera till din Gopro, och många till en riktigt rimlig prislapp.

Behöver du en mikrofon enbart för att ta upp miljöljud kanske denna stereo-mikrofon är att föredra.

Polar Pro Microphone
Pris: 499 kronor hos Dustinhome.

Ska du istället filma människor och vill att det ska höras tydligt vad de säger finns det såklart även myggor att koppla in till kameran, till exempel den här:

Laveliermikrofon GP-20
Pris: 309 kronor hos CDON.


Vattentät väska Gopro

Väska

Nu när du är kittad och klar med massor av roliga tillbehör till kameran måste du såklart också ha en schysst väska att ha alla prylar i. Det finns massor av olika modeller med smarta funktioner på marknaden. Om du till exempel ofta använder din Gopro nära hav och sjö kanske en vattentät väska är att föredra. Den här väskan är både vatten-, damm-, och stöttålig.

Vattentät väska Gopro HERO4 Session / 5 /4 /3+ /3 /2 /1
Pris: 139 kronor hos CDON


Läs även: Bästa actionkamerorna – jämförande test

GoPro Hero8 Black Pris vid test: 4990 kr.

Bästa pris just nu: 4190 kr