Maxade speldatorer, flashig rgb-belysning och spejsade robotar. Allt det här och mycket mer får plats på mässan Computex i Taipei! M3 är som vanligt på plats på mässgolvet för att rapportera det senaste inom hårdvara. I år är mässgolvet öppet från den 28 maj till första juni, men redan nu har det börjat cirkulera rykten om vilka produkter vi har att se fram emot. Här listar vi de potentiella lanseringarna inom de olika produktkategorierna som vi är mest taggade inför!

Glöm inte att prenumerera på vår Youtube-kanal för att hänga med M3 när vi spanar in det senaste på Computex 2019.

Grafikkort

Ett av de mest hajpade potentiella lanseringarna inför Computex 2019 är AMD:s grafikkortsarkitektur Navi 10. Den här kretsen är den andra i världen efter Radeon VII med 7 nanometers tillverkningsteknik. Anledningen till att detta är ett så hett rykte är att bland annat att nästa generationers spelkonsoler från Sony och Microsoft kan innehålla denna arkitektur.

Om Navi 10 kommer att visas upp på Computex är ännu inte spikat, men med tanke på att lanseringsdatumet är satt till årets tredje kvartal är det ingen vidare långsökt gissning. I annat fall förväntas vi få se den på E3 två veckor senare.

Processorer

AMD har inte bara skapat förväntningar på grafikkortsfronten inför Computex – vi förväntas även få se sprillans nya Ryzen 3000-processorer på årets mässa. Dessa kommer med en helt ny arkitektur och förväntas använda senaste 7-nanometerstekniken. Mycket mer än så vet vi inte, men det ryktas om att dessa processorer kan komma att ha upp till hela 16 kärnor. Riktig monsterprestanda med andra ord!

Till följd av AMD:s utspel förväntas även Intel slå på stort på årets Computex. Produkterna som förväntas få mest uppmärksamhet är efterlängtade 10 nanometerprocessorn Ice Lake med nya Sunny Cove-arkitekturen. Ice Lake visades upp för första gången på årets CES-mässa i januari och väntas ersätta bland annat Cannon Lake när den kommer ut på marknaden i slutet av året.

Läs också: Vi hjälper dig välja rätt processor för dina behov!

Datorer

Taiwanbaserade Asus har genom åren varit ett av de företag som satsar mest och bäst under Computex. I år firar företaget 30 år, vilket så klart ska firas! Asus har norpat åt sig en av de stora montrarna på mässgolvet och här förväntas vi bland annat se nya bärbara datorer i Zenbook-serien. Vi hoppas även få en skymt av Project Precog, Asus futuristiska laptop med dubbla skärmar, som det hintades om på förra årets mässa.

Gaming

Det är inte bara pc-gamers som bör ha ögonen öppna under årets Computexmässa. För dig som gamear på mobil kan Asus gamingmärke ROG bjuda på spännande nyheter i sin monter. På förra årets mässa fick vi för första gången klämma på ROG Phone, ett monster till mobil tänkt för den dedikerade mobilspelaren. I höst förväntas uppföljaren ROG Phone 2 komma ut på marknaden, så att den följer föregångarens fotspår och ser dagens ljus på Computex är därför en möjlighet.

Om Asus inte hinner få fram sin kommande gamingmobil till Computex slår upp sina dörrar i slutet av maj, misstänker vi ändå – baserat på våra tidigare erfarenheter – att gamingfantasten kommer få se flera spännande nyheter i deras bås. Vi förväntar oss bland annat maxade skärmar med låg responstid och höga frekvenser, flashiga gamingdatorer i stil med ROG Mothership som vi fick se på CES tidigare år och massor av produkter med mer rgb-belysning än nödvändigt.

Övriga prylar

Förutom de stora spelarna är Computex även en mässa där det fullkomligen frodas av mindre företag som vill visa upp sina nya innovationer. Förra året fick vi bland annat se ringar med röstassistenter som transporterade ljud genom huvudet, söta barnvaktsrobotar, luftkonditionering med artificiell intelligens, och mycket mer.

Se när vi testar dessa nytänkande produkter och mer på Computex 2018 här!