LG OLED65C8 

LG

På förra sidan kollade vi in OLED65B8, och här kikar vi på storasyskonet OLED65C8.

Designmässigt går den i linje med tillverkarens tidigare modeller. Den övre halvan av panelen är verkligen lövtunn, medan den nedre halvan är tjockare på grund av att den rymmer tekniken och ljudet. Fjärrkontrollen ser ut att vara av traditionell typ men den fungerar också som pekdon, vilket gör att du kan navigera genom att peka mot skärmen. Det är något krångligt till en början, men efter lite övning fungerar det riktigt bra.

Operativsystemet är som tidigare Web OS, och här är LG bäst i klassen. Det är snabbt, logiskt uppbyggt och enkelt att navigera i. De allra flesta nödvändiga appar finns tillgängliga. Tummen upp!

LG

Prislappen hamnar på hiskeliga 45 000 kronor. Det är en hel del pengar som gör att vi förväntar oss toppkvalitet och inget annat. Här gör heller inte OLED65C8 oss besvikna. Svärtan är som nämnt brutalt bra, och bildkvaliteten i stort är det bästa vi hittills har upplevt. Den här tv:n fungerar klockrent för alla tillfällen, och bjuder på riktigt bra bild även under sportsändningar (vilket inte alltid är en självklarhet.

Ljudmässigt får vi Dolby Atmos-märkning, men det är inget som märks särskilt väl. Ljudet är platt, och det krävs nästan att du skaffar en extern enhet.

Omdöme
M3 rekommenderar

Det råder alltså inte något tvivel om att LG återigen visar var skåpet ska stå. Det här är en av de bästa modellerna vi har fått in, med grym svärta, rik kontrast och naturtrogna färger. Däremot känns det kanske inte helt nödvändigt att uppgradera om du redan har förra årets modell, och det finns en hel del pengar att spara genom att välja en sådan istället om du ska köpa ny tv.

Läs hela testet här!


Fakta LG OLED65C8

Testad: Juni 2018
Tillverkare: LG
Tv-typ: Oled
Upplösning: 4K (3840 x 2160)
HDR: Ja (med Dolby Vision)
Anslutningar: 4 st hdmi, 3 st usb, optisk digital ut
Tv-mottagare: DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C
Ljud: Dolby Atmos, 40W
Ljusstyrka: 300 cd/m²
Nätverk: Ethernet & wifi
Energiklass: A
Vikt med fot: 25,4 kg
Mått med fot: 1 449 × 881 × 230 mm
Pris: Från 22 990 kronor hos Prisjakt.

plus

Brutalt bra svärta.
LG Web OS är fortfarande bäst i klassen.
Bra för spel.
Läcker design.

minus

Dyr.
Klent ljud, Dolby Atmos-märkning till trots.

Betyg 9 av 10

LG OLED65C8PLA Pris vid test: 45900 kr.

Bästa pris just nu: 21990 kr