Uppdaterad (2020-06-26)

Spana in nytt gameplay från försenade Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 må ha försenats igen, men som plåster på såren har utvecklaren CD Projekt Red släppts en ny officiell trailer för det kommande cyberpunkäventyret såväl som en genomgång av spelets Braindance-system

Trailern The Gig visar upp spelets värld, grafiken, karaktärer, några av uppdragen, bilkörandet, flera actionsekvenser och (förstås) Keanu Reeves. Samtliga klipp ska komma från spelets början.

Braindance-klippet är istället ett längre klipp som går igenom Braindance-funktionen som låter spelets huvudkaraktär ta del av andra karaktärers inspelade minnen och analysera innehållet. 

Cyberpunk 2077 är just nu planerat att släppas 19 november till PC, Playstation 4, Stadia och Xbox One. Spelet kommer även dyka upp till kommande Playstation 5 och Xbox Series X.

Uppdaterad (2020-06-19)

Cyberpunk 2077 försenat, igen

CD Projekt Reds futuristiska rollspel Cyberpunk 2077 har försenats ännu en gång.

Spelet som ursprungligen skulle släppts 16 april försenades i januari till 17 september men nu är det klart att det kommer dröja ända tills 19 november innan det släpps. 

CD Projekt Red skriver samtidigt via Twitter att spelet är färdigt. Anledningen till förseningen är för att utvecklarna behöver extra tid för att få bort alla buggar som riskerar att uppstå i ett så pass stort och komplext verk.

Utvecklingen av Cyberpunk 2077 presenterades ursprungligen under 2012.

Uppdaterad (2020-01-17):

Cyberpunk 2077 försenat till september

Utvecklaren och utgivaren CD Projekt Red har nu meddelat att deras kommande rollspel Cyberpunk 2077 har försenats. Spelet som ursprungligen skulle släppts 16 april kommer nu dyka upp först 17 september.

CD Projekt Red säger att spelet är komplett och spelbart, men att de behöver mer tid för att speltesta, fixa och polera det.

Cyberpunk 2077 är inte det enda storspelet som flyttat sig från våren 2020 som tidigare såg helt packad ut. Sedan tidigare har även spel som The Last of Us Part 2, Final Fantasy VII Remake, Watch Dogs: Legion med flera drabbats av förseningar.

Läs också: Gamingåret 2020 - 10 heta spelsläpp att se fram emot


Tidigare:

Det här är Cyberpunk 2077

Ett av de hetaste spelen inom den närmaste framtiden är det kommande sci-fi-äventyret Cyberpunk 2077. Utvecklaren CD Projekt Red har tidigare gjort sig känd med The Witcher-serien, vars tredje del blev ett av de mest hyllade spelen när det släpptes 2015.

Precis som The Witcher 3: Wild Hunt är även Cyberpunk 2077 ett rollspel i öppen värld-stuk. Däremot utspelar det sig i futuristiska miljöer som känns hämtade ur filmer som Blade Runner och spel som Deus Ex.

Cyberpunk 2077 Gameplay

I Cyberpunk 2077 spelar du legosoldaten ”V”, en karaktär du kan skräddarsy helt efter egen smak. Där ingår även diverse cybernetiska kroppsmodifikationer, då temat i spelet är transhumanism (förespråkandet av att använda teknik för att utöka människans fysiska och mentala förmågor).

Cyberpunk 2077 cyborg
Foto: CD Projekt RedEn vanlig syn i Cyberpunk 2077.

Utöver fysiska attribut kan vi på klassiskt rollspelsmanér även välja vilka sorts egenskaper vår karaktär ska fokusera på att lära vidare. Vi kan välja mellan att bli hackare, experter inom maskineri eller renodlade slagskämpar. Det intressanta i sammanhanget är att dina val öppnar för olika sätt att ta sig igenom spelets story.

Cyberpunk enemies
Foto: CD Projekt RedTrots intensiv action är Cyberpunk 2077 främst ett rollspel.

En detalj som också är tänkt att öka närvarokänslan är att hela spelet, inklusive mellansekvenser, utspelar sig i förstapersonsperspektiv. Detta kanske avskräcker vissa personer som kommer direkt från tredjepersonsäventyret The Witcher 3, men i grund och botten är även Cyberpunk 2077 först och främst ett rollspel.

Plattformar och lansering

Cyberpunk 2077 är i dagsläget planerat att släppas den 16 april 2020,  17 september 2020  19 november. De bekräftade formaten är pc, Playstation 4 och Xbox One. Dessutom överraskade CD Projekt Red oss nyligen med att Cyberpunk 2077 även är planerat att lanseras på Googles nya speltjänst Stadia. Än så länge finns det inga planer för en version för Nintendo Switch (eller dess beryktade Pro-uppgradering).