För den som sitter som på nålar i väntan på det superhajpade actionrollspelet Cyberpunk 2077 kommer här lite goda nyheter. För det första berättade utvecklaren, CD Projekt Red, nyligen i en intervju med Engadget att spelet är såpass färdigt att det går att ta sig igenom det från start till mål. Att det sedan återstår en hel del testande och buggjagande är en petitess i sammanhanget.

För det andra släpptes igår en 48 minuter (!) lång gameplay-video som ger en generös inblick i spelvärlden, komplett med pang-pang och intressanta interaktioner med karaktärerna i spelet. Detta skedde under högtidliga former på streamingsajten Twitch, och nu har videon hamnat på Youtube.

Seså, det är bara att titta. Du hittar klippet högst upp i artikeln. Det är fortfarande oklart när spelet faktiskt släpps, men eftersom det är ämnat för den nuvarande generationen spelkonsoler så är ett releasedatum nog "bara" ett år eller två bort.


Tidigare (2018-06-11):

Här är E3-trailern för Cyberpunk 2077

Den polska spelstudion CD Projekt Red har gjort sig ett respektabelt namn i rollspelssammanhang. Få har undgått att sätta tänderna i något av utvecklarens spel i The Witcher-serien, och på årets E3-mässa var det till slut dags att ge fansen en ordentlig titt på vad som komma skall.

Cyberpunk 2077 har varit känt i flera år och kan bäst beskrivas som ett episkt rollspel i urban sci-fi/cyberpunk-miljö. Under Microsofts E3-presskonferens som hölls i natt fick CD Projekt Red chansen att visa upp en lång trailer för spelet, som dock ännu inte fått ett släppdatum. Trailern visar upp den futuristiska Kalifornien-staden Night City från sin allra sämsta sida. Våldet präglar tillvaron överlag, och det är uppenbart att djungelns lag råder på gatorna.

Om Cyberpunk 2077 ens kommer i närheten av fantasyrollspelet The Witcher 3 avseende storlek, story och allmänna "herregud vilket bra spel"-faktor finns det all anledning att vänta spänt på det kommande spelet.