Ett av de hetaste spelen inom den närmaste framtiden är det kommande sci-fi-äventyret Cyberpunk 2077. Utvecklaren CD Project Red har tidigare gjort sig känd med The Witcher-serien, vars tredje del blev ett av de mest hyllade spelen när det släpptes 2015.

Precis som The Witcher 3: Wild Hunt är även Cyberpunk 2077 ett rollspel i öppen värld-stuk. Däremot utspelar det sig i futuristiska miljöer som känns hämtade ur filmer som Blade Runner och spel som Deus Ex.

Cyberpunk 2077 Gameplay

I Cyberpunk 2077 spelar du legosoldaten ”V”, en karaktär du kan skräddarsy helt efter egen smak. Där ingår även diverse cybernetiska kroppsmodifikationer, då temat i spelet är transhumanism (förespråkandet av att använda teknik för att utöka människans fysiska och mentala förmågor).

Cyberpunk 2077 cyborg
Foto: CD Project RedEn vanlig syn i Cyberpunk 2077.

Utöver fysiska attribut kan vi på klassiskt rollspelsmanér även välja vilka sorts egenskaper vår karaktär ska fokusera på att lära vidare. Vi kan välja mellan att bli hackare, experter inom maskineri eller renodlade slagskämpar. Det intressanta i sammanhanget är att dina val öppnar för olika sätt att ta sig igenom spelets story.

Cyberpunk enemies
Foto: CD Project RedTrots intensiv action är Cyberpunk 2077 främst ett rollspel.

En detalj som också är tänkt att öka närvarokänslan är att hela spelet, inklusive mellansekvenser, utspelar sig i förstapersonsperspektiv. Detta kanske avskräcker vissa personer som kommer direkt från tredjepersonsäventyret The Witcher 3, men i grund och botten är även Cyberpunk 2077 först och främst ett rollspel.

Plattformar och lansering

Cyberpunk 2077 är i dagsläget planerat att släppas den 16 april 2020. De bekräftade formaten är pc, Playstation 4 och Xbox One. Dessutom överraskade CD Project Red oss nyligen med att Cyberpunk 2077 även är planerat att lanseras på Googles nya speltjänst Stadia. Än så länge finns det inga planer för en version för Nintendo Switch (eller dess beryktade Pro-uppgradering).