Brusreducerande hörlurar är ett självklart val för den vane resenären som under resan vill kunna stänga ute det mesta av det monotona oljudet på flyget, tyget eller bussen. Tekniken blir allt bättre och funktionerna fler, framför allt när det gäller att släppa igenom en viss typ av ljud, och rentav även förstärka dessa. Exempelvis meddelanden från högtalarna i terminalen eller samtalet mellan dig och din medpassagerare. Detta är något Bowers & Wilkins förstått.

Bowers & Wilkins PX

Snygga som få och med grym kvalitetskänsla

Först av allt måste vi bara plussa för designen på dessa lyxiga hörlurar. Vi snackar avskalat och elegant med hög kvalitetskänsla rakt igenom, och vi gillar verkligen materialvalet. Här är det metall och äkta läder som gäller och det här är utan tvekan ett av det snyggaste paret lurar som passerat testlabbet under senare tid. 

Bowers & Wilkins PX

Enkelt handhavande och appen gillar vi skarpt

På höger kåpa finns samtliga funktionsknappar placerade och även om de helt saknar märkning känns upplägget logiskt och vi lär oss snabbt att hantera funktionerna. Tre lite större knappar hanterar volym, spårbyte samt samtal (svara/lägg på). Under dessa finns en mindre knapp för att aktivera brusreduceringen och slutligen en separat knapp för av/på samt bluetooth. Enkelt och snyggt!

Bowers & Wilkins PX

Till PX finns även en app med vilken du välja vilken form av brusreducering du vill ha och här finns tre förinställda lägen. "Office"-inställningen där bakgrundsbrus elimineras medan nära diskussioner släpps igenom. "City"-läget släpper igenom en hel del bakgrundsljud förutom att en del brus tas bort. "Flight"-läget är ett mer klassiskt läge där hörlurarna försöker stänga ute allt ljud utifrån. Varje läge kan anpassas i form av mer eller mindre insläpp av samtalsljud utifrån, så kallat voice pass-through. I Appen kan du även se återstående batteritid samt ställa in om hörlurarna ska stängas av automatiskt om du tar av dem.

Några övriga inställningar finns inte i form av equalizer eller liknande men i detta fall känns det befogat. För det låter riktigt bra oavsett om brusreduceringen är aktiverad eller ej. Det ska nämnas att varje läge påverkar ljudbilden en aning i form av basåtergivning och diskant och vi fann ”Office” vara läget som tilltalade oss mest ljudmässigt. Här får du pröva dig fram helt enkelt men överlag kan hörlurarna mäta sig med traditionella modeller utan brusreducering vilket är ett bra betyg


M3 rekommenderarOmdöme

Bowers & Wilkins PX är ett välkommet tillskott i grupperingen lyxiga och brusreducerande hörlurar. Vi gillar appen skarpt och de olika lyssningslägena. Att de dessutom är något av det snyggaste vi stött på genom åren gör inte saken värre. Visst, de kostar en hel del men inte betydligt mer än jämförbara konkurrenter.

plus

Design och kvalitetskänsla
Grymt bra ljud
Ställbar brusreducering

minus

Dyra
Ingen EQ-inställning


Fakta Bowers & Wilkins PX

Testad: Juni 2018
Mer Info: Hifi-Klubben
Typ: Trådlösa on over-lurar med aktiv brusreducering
Element: 40 mm fullregisterelement med neodymmagnetsystem
Anslutning: Bluetooth (inkl. aptX HD/standard latency och AAC), 3,5 aux
Batteritid: Upp till 22 timmar med ANC samt bluetooth. Upp till 55 timmar med kabel och ANC
Frekvensåtergivning: 10Hz – 30kHz
Hands free-funktion: ja
Vikt: 320 gram
Pris: 3 998 kronor