Smarta lampföretaget Lifx utökar under juni månad sitt utbud av smart ljus på den svenska marknaden med produkterna Beam och Tile, båda smart och modulärt ljus för väggen.

Lifx
Lifx Tile

Lifx Tile beskrivs av Lifx själva som ”lysande mosaik” och består av fyrkantiga ”ljusfält” som med hjälp av klisterremsor på baksidan kan fästas på i stort sett alla ytor. Varje enskilt ljusfält har 64 zoner som kan växla mellan 16 miljoner olika färger, eller ställas in med kallt eller varmt vitt ljus. I paketet kommer fem olika ljusfält samt strömsladd.

Läs också: Varde smart ljus! Här är prylarna som lyser upp din tillvaro

Lifx

Beam är i sin tur ett modulärt ljusrör som har samma egenskaper som ljusfälten. Ett paket kommer med sex olika rör med tio olika färgzoner vardera, samt en hörnplugg. Den senare kan användas för att sätta rören i en vinkel, som bilden ovan visar.

All teknik är dessutom inbyggd i lamporna, vi behöver därmed inte placera ut ännu en hubb i hemmet för att styra belysningen. Kompatibilitet finns med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa och lamporna är även möjliga att röststyra.

Lifx Beam har ett rekommenderat pris på 2 199 kronor, medan Tile kostar 2 699 kronor. Båda finns att köpa i Sverige från och med juni månad, bland annat hos Webbhallen och Elgiganten.

Lifx Z Starter Kit LED (2m) Pris vid test: 999 kr.

Bästa pris just nu: 899 kr