Vi har testat många tv-apparater nu i vår. Och alldeles oavsett om det rör sig om flashiga oled- eller lcd-modeller har flera av årets topprodukter en sak gemensamt: Mediokert inbyggt ljud. Den som vill ha en komplett tv-upplevelse är nästan tvungen att investera i en soundbar eller någon annan form av externa högtalare.

Bästa 65-tummaren: Fyra tv-modeller gör upp i stort test

Kanske får vi se ett steg åt andra hållet i höst. TP Vision, som är ansvariga för att tillverka och marknadsföra Philips tv-apparater på flera håll i världen, låter nämligen meddela att man ingått ett samarbete med de brittiska ljudspecialisterna på Bowers & Wilkins. I ett pressmeddelande uppger TP Vision att detta görs som en reaktion på att "ljudet länge varit en eftersatt del i tv-apparaters prestanda".

Samarbetet är utformat så att företagen delar på sina ingenjörers olika kompetenser för att ta fram tv-produkter med bättre ljud. Mer exakta detaljer kring vad det här samarbetet mynnar ut i kommer vi att få på IFA-mässan i Berlin. Denna pågår mellan 31 augusti och 5 september, och M3 kommer givetvis vara på plats för att rapportera om det senaste i teknikvärlden.