Att sitta hela dagen är dåligt för hälsan, det vet de flesta numera. Ett alternativ som blivit väldigt populärt är att skaffa ett höj- och sänkbart ståskrivbord så att du kan växla mellan att sitta och stå. Men det är inte en magisk hälsoförbättrare.

Ett typiskt problem som kan uppstå är ryggont och andra besvär av dålig hållning. Du kanske lutar för mycket framåt eller bakåt, eller står och hukar dig om datorskärmen sitter för lågt.

Det här försöker koreanska Gaze Lab göra något ut, och använder humorn som (ganska vasst) vapen. Företaget har lanserat en liten robot kallad Giiro på Kickstarter, som tillsammans med en matta på golvet talar om för dig när du står fel. Och den gör det med bitsk humor.

Roboten ser ut som en Minion från Dumma mig-filmerna. Det ensamma ögat kan himla och se snett på dig, eller blunda hårt om du gör något heltokigt. Den använder även Alexa för att tala om för dig hur fel du gör, och robotens kropp härmar dina rörelser.

Ett paket med sensormatta och roboten kostar just cirka 1 650 kronor för de första kunderna men kommer kosta cirka 2 100 kronor.