Nu är det semestertider, vilket för många betyder att det är hög tid att dra igång de där projekten hemma eller vid stugan som legat vilande under året. Byta trall, bygga ut förrådet eller äntligen bygga den där lekstugan till barnen.

Gemensamt för i princip alla hemmaprojekt är att verktygen gör jobbet både enklare och roligare. Vi ska heller inte sticka under stolen med att köpa nya prylar är nästan halva nöjet. Men det gäller att välja rätt.

Det har hänt mycket på verktygsfronten och de senaste åren har det tillkommit ännu fler smarta funktioner. Idag har maskinerna appar, batterisystem som gör att du kan använda samma batterier till ett otal olika maskiner i din maskinpark, samt ett antal hjälpmedel som gör att vi glada amatörer kan utföra mer och mer avancerade byggprojekt.

Vi har testat sju vassa skruvdragare med borrfunktion i det översta segmentet. Dessa maskiner har den gemensamma nämnaren i sin strömstyrka på 18 volt.

Så testade vi skruvdragarna/borrmaskinerna

Projektet vi testat dessa maskiner på är en altan på nästan 200 kvadratmeter som omgärdar en pool. Vi har borrat och skruvat i olika dimensioner. Vi har dragit ankarskruv, grov träskruv och ca 5 000 trallskruv i dimensionen 4,8x75mm. Sammanlagt har vi skruvat i cirka 8 000 skruvar under detta projekt.

Samtliga maskiner har testats genom att borra med centrumborr, träborr och hålsåg, samt skruva i tryckimpregnerat trä med skruvar i dimensioner från 4,8x40mm till 6,0x90 millimeter.

De avancerade namnen på maskinerna refererar till strömstyrka, batterikapacitet och hur många batterier som kommer med paketet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning