Vad är Prime day?

Varje sommar firar e-butiksjätten Amazon en egen shoppinghögtid vid namn Prime Day, där medlemmar i Amazons kundklubb får ta del av exklusiva erbjudanden på utvalda produkter. Det har alltså egentligen ingenting direkt att göra med Amazons streamingtjänst Prime Video. I år har Prime Day blivit uppskjutet till oktober på grund av coronaviruset som fördröjt den årliga rabattfesten.

När är Prime day?

2020 inträffar Prime Day 13 till 14 oktober. Trots att namnet föreslår att det enbart handlar om ett dygn kan såklart Amazon inte hålla sig baserat på tidigare år, så precis som de flesta shoppinghögtider pågår Prime Day längre än 24 timmar. 2018 varade köpfesten hela 36 timmar! Inte nog med det, veckorna fram till Prime Day firade Amazon med nya erbjudanden för sina medlemmar varje dag.

Vad kan jag fynda på Amazon Prime Day 2020?

Vad kan jag fynda på Prime Day?

De absolut största rabatterna har Amazon historiskt sett på sina egna produkter, som e-boksläsaren Kindle, smarta högtalaren Echo och Fire TV produkter. De har även stora prissänkningar på sina abonnemangstjänster Audible och Prime Video. Vi kan även förvänta oss bra erbjudanden på laptops och Apple-produkter som Mac och Apple Watch, baserat på de erbjudanden vi såg under Prime Day 2019.

Amazon har än så länge inte lanserat någon svensk eller ens skandinavisk sajt.
Här är de Amazon-sajter som firar Prime Day 2020:

Hur blir jag medlem i Amazon Prime?

Du som är medlem hos någon av Amazons europeiska sajter kan teckna upp dig som Prime-medlem genom att klicka på Discover Prime när du är inloggad. Det är gratis första månaden, sedan kostar det 7,99 euro/pund om du till exempel är medlem hos Amazon.de eller Amazon.co.uk.

Amazon Prime Sverige

Varför ska jag bli medlem i Amazon Prime?

Förutom möjligheten att fynda under Prime Day får Amazon Prime-medlemmar flera finfina förmåner. Bland annat får du 30 minuters förtur till tidsbegränsade erbjudanden (så kallade ”lightning deals”), tillgång till Amazons streamingtjänst Prime Video, molntjänsten Prime Photos, e-boksbiblioteket Prime Reading samt annonsfritt twitchande och en gratis prenumeration på en kanal i månaden.

Amazon Echo Plus (2nd Generation) Pris vid test: 1490 kr.

Bästa pris just nu: 1207 kr