Red är mest känt för sina professionella videokameror. Företaget var bland de första att tillverka 4k-kameror och säljer numera 5k- och 8k-kameror till Hollywood.

Men förra året överraskade företaget genom att avslöja att en ny produkt var på väg som riktar sig till konsumenter: En ytterst ambitiös smart mobil med en prislapp som får Iphone X att kännas närmast billig. En häftig kamera är uppenbart, men den stora nyheten är en ”holografisk” skärm som ska kunna visa 3d utan glasögon. På baksidan sitter en tillbehörskontakt som ska kunna anslutas till olika kraftfulla kamerasystem, till exempel en 3d-stereoskopisk kamera som utvecklas med Lucid och lär kosta betydligt mer än själva telefonen.

Red Hydrogen One

Red Hydrogen One som den heter skulle ursprungligen släppas i början av året men hade tills häromdagen inte setts till annat än i en prototyp som visades upp för några få journalister. Men nu har telefonen godkänts av amerikanska FCC, och med dokumenten från myndigheten får vi mer information om telefonen och den första bilden på framsidan och skärmen.

När telefonen kunde förhandsbokas förra året kostade den motsvarande 10 400 kronor i aluminium och 14 000 kronor i titan.