Det är mycket som ska fixas inför studiestart, och det är lätt att slantarna trillar iväg när till exempel inredning och studiematerial ska inhandlas. Du kommer att behöva allt från telefon och dator till försäkring och tillbehör. Vi listar här prylar som vi verkligen gillar och som kommer att göra studierna roligare!

Telefoni

Billigare telefoni

Att ringa, sms:a och surfa är superviktigt för studenter, men det får inte kosta för mycket. Här är operatörerna som har speciella erbjudanden för studenter:

 

Fixa kurslitteraturen

Att köpa kurslitteratur kan bli dyrt, och ibland kan listorna på behövliga böcker tyckas evighetslånga. Här är sajterna som inte bara låter dig beställa studentlitteraturen i all bekvämlighet från din säng, de har dessutom rabatt för studenter:
 
Cyklar

Trampa med stil

Många studentstäder, till exempel Lund och Uppsala, är väldigt trevliga att cykla i. Planerar du att trampa till skolan istället för att trängas på en buss? Investerar du i en elcykel kommer du att dels få motion, dels slippa anlända till föreläsningen badandes i svett. Här är våra favoritcyklar!

Winora Tria 8

Winona elcykel

För dig som vill kunna cykla utan problem i innerstaden, men samtidigt ha möjligheten att ta med cykeln ut på landet, då är Winora den perfekta modellen. Priset är dessutom klart överkomligt. Däckens bredd är en perfekt avvägning mellan att vara tillräckligt breda för att få grepp under terrängkörning, men är samtidigt inte för tjocka för att göra cykeln trögrullad inne i stan. Finns även i herrmodell.

Kostar 25 995 kronor hos Elcykelvaruhuset

 

Lifebike C-mute SPEED 9VXL G8 Silver

Lifebike elcykel

En stadig cykel i borstad aluminium med en integrerad display i styret. Motorn är placerad i bakhjulet och har rejält med vridmoment. Hydrauliska bromsar borgar för kort och säker bromssträcka. Perfekt att susa förbi innerstadens bilköer med.

Kostar 21 995 kronor hos Elcykelvaruhuset

E-Sensium 2.2 2021
E-Sensium elcykel

Den här elcykeln har utformats för att ge bra komfort med sin Suprême 5 aluminiumram. Motorn levererar bra med kraft i motvind och uppförsbackar. Växlar, broms och kedja är tillverkade av Shimano. Cykeln är relativt lätt med sina 14,5 kilon.

Kostar 22 995 kronor hos Elcykelvaruhuset 

Datorn är a och o

Oavsett om du pluggar på gymnasie- eller universitetsnivå behöver du en dator. Helst en lätt sådan med bra batteritid. Det sista du vill är att batteriet tar slut när föreläsaren går igenom Birch–Swinnerton-Dyers förmodan. Oavsett vad du studerar kommer du att behöva en bra dator. Här är några som vi gillar! 

Surface Laptop 3

Surface Laptop 3
 

Njut av föreläsning genom att ta alla dina anteckningar på Microsofts Surface Laptop 3. Går att få med 13,5- eller 15-tumspekskärm. Lätt att bära med sig, väger ringa 1,2 kilo. Surface Laptop 3 har bra med anslutningsmöjligheter, både usb-c och usb-a-portar finns. Upp till 11,5 timmars batteritid och när du tröttnat på att skriva på tangentbordet kan du istället skriva med Surface-pennan. Just nu är det dessutom rea hos Microsoft. 

Kostar från 13 495 kronor hos Microsoft

Galaxy Book Pro 360

Galaxy Book Pro
Galaxy Book Pro 360 är en snygg och behändig flippbar laptop med låg vikt, oled-skärm med Samsungs intressanta utbud av bonusfunktioner och roliga program. Den har också hög lyxfaktor till ett övertygande pris. Den kanske inte är datorn för dig som behöver kompilera kod, men för allt skrivarbete fungerar den riktigt bra!

Kostar 13 490 kronor hos Netonnet
 

Macbook Air

Macbook Air

Det här är en av de snabbare ultratunna bärbara du kan köpa just nu. Den lyckas också uppnå detta utan fläktkylning och den nya hårdvaruplattformen med stöd för IOS-appar ger nya intressanta möjligheter. Macbook Air har dessutom tillräckligt med batteri för att tuffa på utan problem en hel dag utan laddning.

Kostar 13 790 kronor hos Netonnet
 

Acer Chromebook Spin 513

Acer Chromebook
 

Vill du inte fastna i MacOS eller Windows-träsket? Då är det en Chromebook som gäller. Acer Chromebook Spin 513 har bra uppkoppling, dito prestanda samt en kvalitetsupplevelse i bärbart format till ett fördelaktigt pris. Kort sagt väldigt mycket för pengarna.

Kostar 5 490 kronor hos Webhallen


Surfplattor

Om du tycker att en dator inte är rätt grej för dig, då kanske du ska kika på en surfplatta istället. Ett segment som Apple dominerar, men det finns faktiskt riktigt bra surfplattor som kör Android. Fördelen med en surfplatta är att de är mycket lätta och ofta har tillgång till appar, mer eller mindre designade för vad du studerar.

Ipad Air

Ipad Air
 

Ipad Air (2020) har usb-c, Smart Connector för tangentbord, nya Pencil, wifi 6, och en rejält snabb processor. Skärmen är såväl ljusstark som skarp. Fördelarna med Ipad är det stora app-utbudet, att du kan ansluta den till en extern skärm via usb-c samt att det finns mängder av tillbehör till den. Nya Ipad Pro finns för den som vill ha ännu mer prestanda samt xdr-skärm.

Kostar 5 790 kronor hos MediaMarkt
 

Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo Tab P11
 

Lenovo Tab P11 Pro har ultratunn design i aluminiumlegering samt oled-skärm, vilket ger en riktigt stilig bildupplevelse. Då det är Android har du tillgång till tusentals appar på Google Play. Till skillnad från valfri Ipad ingår tangentbord och penna.

Kostar från 6 390 kronor på Prisjakt


Sitt som en kung

Oavsett om det är distansundervisningen eller inte kommer du att behöva en skön stol att sitta i. Pinnstolen ”Börje” från Ikea har gjort sitt. Du behöver helt enkelt bättre grejer för att kunna sitta bekvämt. Gamingstolar är tillverkade för människor som spenderar timmar i dem och de fungerar lika bra för studier som för spel. 

Svive Phoenix Tier 3

Svive stol
 

Svive Phoenix är ergonomiskt utformad och är både bekväm och snygg. Den har mängder av anpassningsalternativ; ställ in armstöd, höjd och kuddar så att du sitter som en kung, redo för timmar av skrivande.

Kostar 2 990 kronor hos Webhallen


Deltaco Gaming

Deltaco stol
 

En enklare och billigare stol i konstläder med ergonomisk hög rygg samt kudde för nackstöd och ryggstöd. Den har dessutom tjusiga orange detaljer. 

Kostar 1 490 kronor på MediaMarkt


Tillbehören du behöver

Om du köper en surfplatta kommer du definitvit behöva ett ställ, tangentbord eller en kombination av de två för att du ska kunna arbeta på den längre stunder. 


Ställ för surfplattan

Lamicall
 

Lamicall höjer och stagar upp din surfplatta så du slipper hålla i den. Passar i princip alla surfplattor upp till 12 tums storlek.

Kostar 250 kronor hos Amazon Sverige


Tangentbord

Keyboard
 

Hopfällbart tangentbord som kopplas via bluetooth, har dessutom inbyggd pekplatta. Funkar med Windows, Android och IOS. Inbyggt laddningsbart batteri med en standbytid upp till 560 timmar.

Kostar 404 kronor hos Amazon Sverige
 

Skydda dina grejerCase Logic

Ett fodral behövs för att du inte ska råka spräcka skärmen när du slänger ned din tablet i väskan. Case Logic är ett universalskydd som passar tablets upp till 10 tum. 

Kostar 260 kronor på Proshop
 


Försäkra prylarna!

Teknikgalna studenter måste så klart ha en riktigt bra försäkring. Här är några av företagen som har lite mer prisvärda erbjudanden för studenter.