Sommaren är här och därmed även värmeböljorna. Här listar vi prylarna som håller temperaturen nere i sommar.

Airflower

Uppkopplad cylinder

Självklart kan tekniknörden inte ha vilken luftkonditionering som helst – det måste ju vara en smart apparat! Airflower från Electrolux mäter 95 cm i höjd och 38 centimeter i diameter. Med hjälp av Electrolux-appen kan du styra temperaturen hemma på distans. Airflower kommer med ett kit som ska hjälpa dig installera luftkonditioneringen smidigt vid ett fönster.

Electrolux AirFlower Well P7
Pris
: 7 990 kronor hos Tretti.se.


LED50 liten ac

För den trångbodda

Instängd i en alldeles för varm lägenhet och begränsat med utrymme? Den här kuben bör få plats i de flesta bostäder. Det enda du behöver göra är att ladda den med vanligt kallt vatten, upp till 750 ml räcker för att producera kall luft i fem timmar. Välj mellan tre olika hastigheter.

Arctic Air
Pris: 869 kronor hos Fyndiq.


Whirlpool

Kyla på hjul

Behöver du förflytta din luftkonditionering mellan olika rum? Den här lådan må väga 35 kilo, men står på hjul för en smidigare flytt. Luftkonditioneringen svalkar inte bara luften, utan renar den dessutom samtidigt med hjälp av ett HEPA-filter som tar bort damm, pollen och andra otrevligheter.

PACW9COL Portabel Luftkonditionering
Pris: Från 7 295 kronor hos Prisjakt.


Bionaire

Diskret torn

Har du svårt att hitta en lösning som inte stör ditt estetiska öga? Det här tornet från Bionaire är ett av de fränare alternativet på maknanden. Ställ in önskad fläkthastighet och eventuell oscillering med hjälp av led-displayen eller tillhörande fjärrkontroll och njut! Tornet är 122 centimeter högt och 16 centimeter djupt.

Bionaire Tornfläkt BTF002X
Pris: 1 059 kronor hos Buildor.se.


Ravanson Air Cooler

Portabelt alternativ

Ravanson Air Cooler är utrustad med hjul och handtag för att lättare kunna transporteras, och har dessutom en luftjoniseringsfunktion. Om du inte vill använda luftkonditioneringens egna kylsystem med vattenpump kan du istället använda två islådor som ingår i köpet.

Ravanson KR-1011 Air Cooler med fjärrkontroll
Pris: 1 290 kronor hos Fyndiq.


Dyson hot + cool link

Bonus: Fläkt med multifunktion

M3 rekommenderarI höst när vädret återgår till ruggigt och kallt är det ju tråkigt att inte kunna använda sin nya luftkonditionering. Dyson Pure Hot + Cool Link är visserligen en fläkt och inte en portabel ac, men har massor av smarta funktioner. Inte nog med att den även renar luften från diverse obehagliga föroreningar, den fungerar dessutom som värmefläkt på vintern. När vi testade den i våras tyckte vi om funktionaliteten samt den användarvänliga och informativa appen. Läs hela testet här!

Dyson Pure Hot + Cool
Pris: Från 6 490 kronor hos Prisjakt.