Under sitt årliga hårdvaruevenemang i New York presenterade Google en rad nya prylar. Mest uppmärksamhet av alla väckte företagets nya telefoner: Pixel 3 och Pixel 3 XL. De egenbyggda telefonerna får oled-skärmar – och storleken ligger på 5.5 respektive 6.3 tum. På baksidan pryds Pixel 3-mobilerna av en matt glasfinish som ska vara extra bra på att eliminera kladdiga fingeravtryck. Pixel 3 XL får dessutom en "flärp" för sensorpanelen på framsidan.

Kamera

Pixel fokuserar även i år hårt på att hjälpa användaren att ta perfekta bilder. Intressant nog nöjer sig Google fortfarande med en 12,2-megapixelkamera på baksidan i sina nya modeller, och satsar i stället på göra "ensamseglaren" så bra som möjligt. Främst med hjälp av mjukvara.

Läs också: Googles smarta högtalare får skärm

En ny funktion kallad Top Shot tar AI till hjälp för att plåta en serie bilder i hdr+ och låter dig välja ut den bästa av dem alla i en slider som visas under bilderna. I det här läget kommer telefonen själv att aktivt leta efter öppna ögon, vackra leenden och eliminera eventuellt störande moment i bilden.

Pixel 3

Ett annat nytt läge, kallat Night Sight, som snart finns i de nya telefonerna, ska ta bättre bilder i mörka miljöer. På telefonens framsida sitter nu en extralins som bäddar för riktiga vidvinkel-selfies. Group Selfies, kallas läget, som enligt Google ger 184 procent mer "plats" i bilderna.

Specar

Google själva var oerhört snåla med specifikationer när de nya Pixel 3-telefonerna presenterades. Enligt The Verge rör det sig dock om ytterst 2018-mässiga sådana med toppkretsen Snapdragon 845, 4 GB ram och 64/128 GB lagringsutrymme. Inuti telefonen sitter också ett Titan M-chip som enbart ägna sig åt att skydda inloggningsuppgifter, diskkryptering och den information som lagras i och av appar.

Pixel Stand
De nya Pixel 3-mobilerna kan laddas trådlöst i Googles egna Pixel Stand.

Som förhandsryktena skvallrar om får Pixel 3 stöd för trådlös laddning på upp till 10 watt. Google har tagit fram ett eget laddningsställ med det logiska namnet Pixel Stand för ändamålet, som försätter telefonen i ett stående, lite bakåtlutat läge när du placerar den i laddstationen. 

Skippar Sverige även i år

Och nej, inte heller i år lyckades Googles Pixel-telefoner hitta till Sverige på officiell väg. Hugade köpare får i stället på sedvanligt manér importera lurarna från något land där den säljs. På den listan finns Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Japan, Indien, Irland, Italien, Singapore, Spanien, Taiwan, USA och Storbritannien. De amerikanska utgångspriserna för Pixel 3 och Pixel 3 Max ligger på 799 respektive 899 dollar.

Google Pixel 3 64GB

Bästa pris just nu: 7457 kr