I juni avtäckte Bethesda Fallout 76, nästa spel i den populära postapokalyptiska serien. Företaget avslöjade också att det blir ett onlinespel, vilket har fått en del spelare att dra öronen åt sig, skriver Engadget.

Onlinespel dras nämligen med ett vanligt problem: Troll som gör allt de kan för att göra spelupplevelsen sur för andra spelare.

Bethesda har en nyskapande lösning på det här problemet. Istället för att stoppa huvudet i sanden, eller skapa servrar utan pvp, tacklas dessa troll som en del av spelupplevelsen. En spelare som dödar en ovillig medspelare får ett pris på sitt huvud och markeras med en röd stjärna på kartan.

Belöningen för att döda ett av dessa troll tas från trollens egna fickor, och markeringen på kartan gör det lättare för andra spelare att undvika dem. Om du själv ger dig efter din mördare kan du dessutom få dubbel belöning om du lyckas få hämnd.

Om du dödas kommer du dessutom inte bli av med all utrustning. Vapen, rustningar och liknande får du behålla, vilket förhoppningsvis får det att svida mindre om du blir påhoppad ute i ödemarken.