Kinesiska Oppo säljer huvudsakligen mobiler till marknader utanför Europa och Nordamerika. Företaget har nu lanserat en ny modell, kallad F9, som precis som många andra nya telefoner följer i Iphone X:s fotspår med en flärp kring selfiekameran och högtalaren på framsidan.

Men där Iphone X:s flärp är ganska framträdande (den hyser trots allt åtta komponenter) har Oppo F9 den mest diskreta varianten vi har sett hittills – i princip bara en avrundad triangel som sticker ner i mitten. Den påminner om lösningen som återfanns i Essential Phone när den lanserades förra året, men ska vara ännu mindre. 

Oppo F9
Foto: Oppo

På insidan sitter en Mediatek Helio P60-processor och luren har en lcd-skärm med 1080p-upplösning. Selfiekameran är rejält tilltagen med 25 megapixlar (!) och telefonen är den första som använder Cornings nya Gorilla Glass 6.

Oppo F9 släpps till att börja med i Indien, Sydostasien, Mellanöstern och Nordafrika. Oneplus använder ofta samma komponenter som Oppo, så det är möjligt att en ny Oneplus-modell som släpps i Sverige kan få en liknande skärm under hösten.