Med smartklockan Versa fick Fitbit en rejäl skjuts i rätt riktning efter en kämpig period. Stärkta av fina säljsiffror meddelar nu företaget att det är dags för nästa aktivitetsarmband: Fitbit Charge 3. Som vanligt i det här segmentet ligger fokus på hälsa och träning, men en välkommen nyhet är vattenresistens på ned till 50 meters djup. Medföljer gör naturligtvis även ett trackingprogram för simning.

En annan nyhet är pekskärmen som sitter i armbandet, som har 40 procents större aktivitetsyta än Charge 2. Oled-skärmen i det nya träningsarmbandet täcks, likt Fitbit Versa, numera av Gorilla Glass 3 och stödjer gråskala i stället för rent svart/vitt. 

Fitbit Charge 3

På insidan har hjärtfrekvensmätaren blivit mer precis på att avläsa värden under träningspassen, och ska även ha fått förbättringar kring mätning av kaloriförbränning och vilopuls. En för armbanden ny relativ sensor mäter SPo2, alltså blodets syreupptagning, och ska hjälpa användaren att upptäcka tillstånd som sömnapné. Batteritiden uppges ligga på omkring 7 dagar, något som antagligen är möjligt på grund av att Charge 3 fortfarande saknar gps.

Om Charge 3 lyckas hetta upp marknaden för aktivitetsarmband ska bli spännande att se. Fitbit Charge 3 kan förbokas redan nu på företagets egen sajt, och börjar säljas i Sverige tidigt i oktober till ett pris om 1 599 kronor.