Chromecast, Googles populära dongel för att strömma innehåll från mobiler, datorer och plattor till exempelvis en tv-skärm, ser ut att uppdateras. I alla fall om vi ska tro Variety, som snappat upp ett patent hos amerikanska FCC kring modell NC2-6A5B. Bakom beteckningen ska en bluetooth-kompatibel Chromecast gömma sig, som dessutom ser ut att lägga till starkare antenner som ska förbättra 5 GHz-kopplingen till routern.

Bästa 65-tummaren just nu: Sex maxade modeller för tv-rummet

Kanske inga banbrytande uppdateringar i sig, men mer valfrihet kring anslutningsteknik och förhoppningsvis en mer stabil koppling mellan router och Chromecast känns ändå som välkomna nyheter. Att Google faktiskt ser ut att aktivera bluetooth den här gången kan vara en indikation på att man vill utöka stödet för exempelvis tv-spelskontroller och andra typer av styrdon.

Utseendemässigt ska det inte röra sig om några större förändringar och övrig information om den kommande enheten är knapphändig. Troligen får vi veta mer i oktober, då Google väntas hålla sitt årliga hårdvaruevenemang för lanseringen av nästa generations Pixel-mobiler.