Med tydligt sikte på Sonos (och på vissa marknader även Apple med Homepod) lanserar Bose nu en smart högtalare och två smarta ljudlimpor. Bose skriver i ett pressmeddelande att företaget i och med detta ”börjar på ett nytt kapitel”.

Bose Home Speaker 500
Foto: BoseBose Home Speaker 500.

Bose Home Speaker är namnet på en stilren, aluminiumbeklädd, oval och ganska hög smart högtalare för hemmet. Högtalaren ska trots sitt relativt lilla format (20 x 15 x 10 cm) ge klassledande ljud, enligt Bose, och dessutom äkta stereoseparation. På fronten finns en liten skärm som kan visa albumomslag och för den smarta biten står röstassistenten Alexa. Bose uppger att assistenten ska kunna höra oss redan på första försöket, även om spelar musik på hög volym.

Bose Soundbar 700.
Foto: BoseBose Soundbar 700.

Lika smarta ska företagets två nya soundbar-modeller vara, Soundbar 500 samt Soundbar 700. Framför allt vad gäller 700-modellen är Bose oerhört självsäkra. Högtalaren ska slå ”varenda produkt i sin kategori” med en överlägsen ljudbild. Ljudlimpan kan paras med bakhögtalare och en trådlös subwoofer för äkta 5.1-ljud, men även utan fler högtalare ska soundbaren med hjälp av Phase Guides kunna ”placera” ljud i rummet genom flera kanaler på ett diskret men snillrikt sätt.

Bose Soundbar 500
Foto: BoseBose Soundbar 500.

En enklare, mindre men lika uppkopplad modell kallad Soundbar 500 lanseras också. Ljudet är inte lika avancerat och har exempelvis inte Phase Guides, men priset är såklart också lägre.

De nya produkterna är redan listade för förbeställning på Boses hemsida. Priset för Home Speaker ligger på 5 499 kronor. För Soundbar 500 får du betala 6 499 kronor, och 10 990 kronor för Soundbar 700.