Vill du matcha din Tesla med ett Iphone-tillbehör, eller kanske bara drömmer om att äga något som det står Tesla på, finns en ny produkt för dig. Tesla lanserade under tisdagen sin nya Tesla Wireless Charger, men utan att på något sätt vara en bilrelaterad produkt. Nyheten rapporterades första av den amerikanska elbilssajten Electrec. Efter en stund plockades produkten emellertid bort ur sortimentet igen.

Det verkar röra sig om en powerbank på ganska måttliga 6 000 mAh (22,2 Wh) med inbyggd Qi-laddning för att kunna ladda upp en mobil trådlöst. Batteriet har en inbyggd usb-c-kabel medan mobiler som använder andra kontakter (exempelvis Iphone) kan plugga in en egen kabel i usb-a-porten som också finns på batteriet.

Läs också! Här är Teslas oväntade satsning – lanserar exklusiv surfbräda

Tesla
Foto: Tesla

Den trådlösa laddningen är 5 watt stark, vilket ger relativt långsam trådlös laddning. Usb-porten orkar skicka ut 1,5 ampere. Batteriet kan köpas från Teslas webbshop för hela 65 dollar (cirka 600 kronor innan frakt och skatter), vilket inte direkt är något reapris.

Om produkten nu faktiskt är på gång att lanseras och huruvida den skeppas till Sverige har vi inga uppgifter om i dagsläget. Tesla säljer sedan tidigare även batteripack som ser ut som en Supercharger.

Missa inte! Toppanalytiker: Apple säljer bilar om fem år