Varför pytsa ut en ny högtalare när man kan släppa lös en hel serie med enheter? Precis innan IFA-mässan informerade Harman Kardon att de nya Citation-pjäserna skulle finnas till allmän beskådan, och nu har vi varit och kikat på dem.

I videoklippet ovan visar vi Citation 500 som är den lyxigaste av de nya högtalarna (där räknar vi inte med den nya soundbaren Citation Bar), som kör på 200 W och strömmar ljud i 24Bits/96Khz. Designen känns väbekant och elegant – högtalaren är klädd i tyg från danska Kvadrat och har en touchpanel i färg på ovansidan. 

Citation 500
Citation 500 från Harman Kardon.

Google Assistant håller som bäst på att rullas ut till svenska mobiler, och väntas snart hamna även i våra högtalare. Då kommer du att kunna musiken och annat i hemmet med rösten på samma sätt som med exempelvis en Google Home.

Totalt ingår åtta enheter i den nya Citation-serien. Förutom högtalarna och soundbaren hittar vi även subwoofern Sub, bautahögtalarna Tower (som säljs i par) och nya surroundhögtalare. De sistnämnda samt subwoofern saknar dock stöd för Google Assistant.

Citation 500 kan förbeställas från oktober till ett pris om 6 500 kronor. Den billigaste högtalaren i sortimentet, One, kostar 2 000 kronor.