Vill du ha en TV med bästa möjliga bildkvalitet är det ingen tvekan om att det är en OLED-TV du ska välja. OLED är ett stort kliv framåt från LED-TV, och namnet till trots är det faktiskt inte en vidareutveckling från nyss nämnda teknik, utan snarare en helt ny teknologi.

Otroligt fin svärta
Enkelt förklarat handlar det om pixlar som tänds och släcks individuellt, istället för pixlar som bara speglar ljus. Det gör att de mörka detaljerna i bilden blir betydligt mörkare – svart blir exempelvis helt svart istället för gråsvart. Dessutom möjliggör tekniken vidare betraktningsvinkel och tunnare TV-apparater. Tidigare har OLED varit ganska dyrt, men sedan ett par år tillbaka har de fallit mycket i pris och blir allt vanligare i butikerna.

OLED TP VISION
Philips OLED 903 tog hem årets EISA-pris för Bästa Hemmabio-TV.

Prisbelönt med premiumljud
En av de senaste OLED-modellerna på marknaden är Philips OLED 903, och tittar du på att köpa ny TV bör den stå med på din intresselista. Den är helt ny, använder all den senaste tekniken och 65-tumsmodellen har dessutom vunnit EISA-priset Best Home Theatre TV (Bästa Hemmabio-TV). En av anledningarna till att den vann EISA-pris är den specialutvecklade, inbyggda soundbaren från anrika hifi-experterna Bowers & Wilkins. Samarbetet med Bowers & Wilkins gör att 903:an sticker ut på marknaden med ett fantastiskt dynamiskt omfång, förbättrad tydlighet i dialoger och minskad distorsion. Man har även satsat rejält på basåtergivningen som är ren och distinkt oavsett om du ser på film eller lyssnar på musik.

Kraftfull processor
En annan viktig detalj i en TV-apparat är hur den hanterar rörelser. Du vill exempelvis kunna se pucken flyga förbi när du kollar på hockey, och få jämna panoreringar över landskap när du kollar på film. Philips OLED 903 är utrustad med den senaste generationen av Philips P5-processor som korrigerar brister i bilden, så du får en förbättrad bildkvalitet även när du exempelvis streamar serier i låg upplösning. I år har dessutom P5-processorn fått en ny funktion, Perfect Natural Reality, som ger HDR-bildkvalitet även till vanliga bildkällor.

Modellen har en extremt tunn design och stödjer 4K UHD och röststyrning via Google Assistant. Den är såklart också utrustad med Ambilight, och operativsystemet Android TV gör att du får tillgång till en stor mängd appar.

PHILIPS OLED 803
Philips OLED 803 vann EISA-priset Bästa Köp – OLED TV.

Årets bästa köp
En annan Philips-modell som vann EISA-pris är Philips OLED 803, där 55-tumsmodellen utsågs till Bästa Köp – OLED TV 2018-2019. Bägge modellerna finns i 55 tum respektive 65 tum, och det som skiljer dem åt är främst utförandet och att OLED 903 har den inbyggda soundbaren från Bowers & Wilkins.

Här hittar du mer info om Philips OLED 903 och här kan du läsa mer om Philips OLED 803.

Fakta

● Djupare svärta
● Bättre färgrikedom
● Större kontrastomfång
● Bättre betraktningsvinkel
● Tunnare TV-apparat
● Full kontroll på varje bildpunkt