Asus Zenfone Max Pro är det långa namnet på en (för Sverige) nykomling i klassen billigare men inte jättebilliga Android-lurar. 180 gram tung i lättmetall med avfasade kanter ska göra att telefonen ändå känns som en rätt lyxig skapelse.

På insidan huserar en snabb och snål Qualcomm Snapdragon 636-processor parat med Adreno 509-grafik. 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring är standard, lagringen kan byggas ut med mikro-sd-kort. För fotandet står en dubbelkamera på baksidan med 13 megapixlar och f/2.0 i bländartal. Den andra kameran kan hjälpa till i ett särskilt ”bokeh”-läge som ger fejkad bakgrundsoskärpa till bilderna.

Missa inte! Test: Moto E5 Plus – behändig budgetlur med inbyggt jättebatteri

Asus Zenfone Max Pro

Skärmen är hela sex tum stor (2 160 x 1 080 pixlar, 404 ppi) och har det numera så populära 18:9-formatet. Sex tum skärm kan låta otympligt, men Asus hävdar att telefonen ändå inte är större i handen än en telefon i 5,5-tumsklassen. Skärmkanterna är små, om än inte supertunna.

Kanske mest imponerande är dock batteriet. Hela 5 000 milliamperetimmar lovar Asus ska räcka till 42 timmar telefonpratande, 28 timmar surfande, eller 20 timmar av videouppspelning. Vid blandad användning ska två dagars användningstid inte vara omöjligt att uppnå.

Zenfone Max Pro kommer direkt från start med ett helt rent Android Oreo 8.1, utan vare sig skräpprogram eller dubblerade appar.

Asus Zenfone Max Pro finns att köpa idag och kostar 2 990 kronor.

Läs även: Bästa billiga mobiler i jämförande test

Asus Zenfone Max Pro M1 ZB602KL (4GB RAM) 64GB Pris vid test: 2959 kr.

Bästa pris just nu: 2190 kr