Uppdatering (2019-08-24):

Oneplus tv-apparat kör "optimerat" Android

Oneplus ser strategiskt nog till att pytsa ut sina uppdateringar om tv-modellen (som till en början bara säljs i Indien) allt eftersom. Och efter en intervju med Oneplus-vd:n Pete Lau hos Gadgets 360 är en av de mest efterfrågade detaljerna nu kända: Oneplus kommande tv-apparat kommer mycket riktigt köra Android TV, precis som tidigare rykten hävdat.

Men Oneplus kommer istället köra en eget operativ ovanpå Android, som kommer vara ”väldigt djupt” optimerat för den egna tv:n. Apparaten ska också prata med företagets telefoner på ett mycket bättre anpassat sätt än genom Googles egna app Remote Control.

Tack vare ett samarbete med tech-jätten Amazon säger sig Pete Lau kunna erbjuda sin tv-apparat aningen billigare än sina konkurrenter. Vad samarbetet innebär framgår inte, men det kan mycket väl handla om att Amazon-tjänster som Prime Video kommer förinstallerade.

Tv:n ska lanseras officiellt i september.


Uppdatering (2019-08-23):

Oneplus: Det blir en 55-tummare

Oneplus sipprar ur sig fler och fler detaljer om sin kommande tv-apparat. Nu har det via Oneplus indiska gren, rapporterat via The Verge, blivit känt vad det är för typ av tv det handlar om: Oneplus TV kommer släppas med en 55 tum stor qled-panel.

Det rör sig alltså om Samsungs quantom-dot led-teknik, som delvis försöker härma oled-tekniken men som i grunden är en traditionell led-panel. Istället använder sig tekniken av zoner som dimmas ned för ett efterlikna oled-teknikens pixlar som kan stängas av helt.

Fortfarande är övriga detaljer om tv-apparaten okända, som huruvida den kommer i fler storlekar, när den släpps utanför Indien, och om den kör Android TV.


Uppdatering (2019-08-21):

Oneplus TV släpps snart – men bara i Indien

Den som hade hoppas på att få lägga vantarna på en smart-tv från Oneplus får ha lite tålamod ett tag till, om du inte råkar bo i Indien. Oneplus-grundaren Pete Lau skrev i ett blogginlägg under tisdagen att företagets första smart-tv kommer lanseras i september månad, men till en början bara i Indien. Det skriver The Verge.

När tv:n kommer till Europa är inte känt, men Oneplus säger sig ”jobba hårt” på att lansera tv:n i fler regioner så snart man lyckas skriva på avtal med innehållsleverantörer.

De rykten som cirkulerat – att panelerna blir mellan 43 och 75 tum stora – samt att Oneplus TV kommer köra Android TV har varken bekräftats eller förnekats.


Uppdatering (2019-08-14):

Så blir namnet på Oneplus tv

Nu vet vi en aning – men bara en aning – mer om Oneplus kommande tv-satsning, som först annonserades redan i september förra året. Företaget har nu bekräftat att företagets första försök i tv-världen kommer kallas Oneplus TV, skriver The Verge.

– Vi tror att det inte finns något annat namn som bättre representerar våra värden, visioner och stolthet än att namnge den med vårt eget varumärke, har en representant från företaget skrivit i ett meddelande på Oneplus forum.

Förutom ett namn bjuds vi också på den logotyp som kommer pryda företagets tv, med ingående beskrivningar i samma forum om varför det här är den bästa loggan.

Tidigare rykten har hävdat att tv:n kommer använda Android som operativsystem och säljas med led-paneler på mellan 43 och 75 tum.


Tidigare:

Oneplus: Vi ska börja bygga tv

När Carl Pei och Pete Lau i december 2013 grundade Oneplus var målet att utmana de etablerade mobiltillverkarna med premiumteknik till riktigt konkurrenskraftiga priser. Precis detta har så skett, och Oneplus har med sina hittills åtta mobiltelefoner byggt upp en ansenlig och hängiven fan-skara de senaste fem åren. Senast i raden av lurar är Oneplus 6 som släpptes i våras – och nästa månad tyder allt på att vi får se uppgraderingen Oneplus 6T.

Men varför nöja sig med att bygga telefonapparater? På måndagmorgonen skickade Oneplus ut ett pressmeddelande, där man informerade sitt förestående inträde på marknaden för smart-tv. Satsningen kallas kort och gott Oneplus TV, och vill utmana de etablerade aktörerna med "enkelhet, effektivitet och intelligent funktionalitet".

Som ansvarig har företaget återigen satt medgrundaren och koncernchefen Pete Lau på stolen. Han inleder tv-satsningen med ett riktigt statement:

– Jag drömmer om när tekniken är sömlös på riktigt, när den är en naturlig del av ditt liv utan att stå i fokus. Medan annan konsumentelektronik har utvecklats och förbättrat våra liv, har tv-apparater förblivit konventionella och besvärliga, säger han i ett uttalande.

Oneplus säger sig ha identifierat luckor på tv-marknaden, som man vill täta genom att "balansera hårdvara av hög kvalitet med den senaste tekniken, utveckla en sömlös användarupplevelse och tillverka hårdvara med en tidsenlig och minimalistisk design".

Vilka konkreta produkter satsningen kommer att mynna ut i verkar Oneplus inte vara redo att kommunicera ännu. Precis som i fallet med företagets smartphones kommer man dock att hålla en tät dialog med sina användare även kring tv-delen av verksamheten.

OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB Pris vid test: 8363 kr.

Bästa pris just nu: 7450 kr