När Samsung under torsdagen visar upp sin senaste nyhet i mellanklasserien Galaxy A är det med stort kamerafokus. På baksidan sitter alltså tre kameror. Dels en 120 grader bred vidvinkelkamera på 8 megapixel som Samsung säger ska fånga omvärlden som vi ser den. Vidvinkeln är nämligen samma betraktningsvinklar som det mänskliga ögats.

Utöver detta finns ett objektiv med 24 megapixel stor sensor, kombinerat med en fem megapixel stor ”djuplins”. Dessa två kameror kan tillsammans med vad Samsung kallar Live Focus styra över skärpedjupet och få precis rätt ”bokeh” (bakgrundsoskärpa).

Den högupplösta 24-megapixelsensorn kan i mörka miljöer också slå ihop fyra pixlar till en för att få skarpa bilder även i dåliga ljusförhållanden. Även på framsidan hittar vi en kamera på 24 megapixlar (så totalt pratar vi fyra kameror i denna mobil).

Galaxy A7

Värt att nämna är såklart även den sex tum stora amoled-skärmen som inte går riktigt ända ut till hörnen, men nästan. Skärmen använder en FHD+-upplösning på 1 080 x 2 220 pixlar.

Allt detta drivs av en åttakärnig processor på 2,2 GHz, 4 GB arbetsminne och 64 GB intern lagring som kan byggas ut med mikrosd-kort upp till 512 GB. Batteriet är 3 300 mah stort och operativsystemet är senaste Android 8.0 redan från start.

Priset börjar på 3 890 svenska kronor och mobilen ska finnas tillgänglig att köpa från och med 19 oktober.

Samsung aviserar även att ytterligare en telefon i A-serien kommer att lanseras den 11 oktober. En inbjudan med texten "4x Fun" skickades ut för ett tag sedan, och nu vet vi alltså med säkerhet vad det handlar om.

Samsung Galaxy A7 SM-A700F Pris vid test: 2490 kr.

Bästa pris just nu: 2099 kr