Ännu vackrare bilder med ny hdr-funktion

Även om actionkameror oftast används för att filma snarare än att fota så har Gopro faktiskt lagt in en funktion för dig som använder kameran just för stillbild. Hero 7 har en ny hdr-funktion för stillbilder där fotografierna genomgår en process för att få fram ett ännu bättre resultat.

Gopro Hero 7 Black HDR funktion
Skillnad mellan standard-läge (vänster) och hdr-läge (höger). Klicka för att se i stort format.

Den här funktionen gör verkligen skillnad, fotografierna blir betydligt vackrare i och med att kameran rättar till klarheten i färgerna, ljudnivåer och vitbalans. Frågan är om det kommer användas särskilt mycket då fotografientusiaster oftast föredrar att dra i spakarna själv i efterhand. Dessutom tar det några sekunder för Hero 7 att behandla bilderna, vilket i vissa situationer kan bli något irriterande.

Buggarna finns kvar

I och med användarnas växande behov av att dela med sig av material på sociala medier har Gopro 7 numera även fått en livefunktion. Kameran använder mobilens uppkoppling för att streama upp till 720p-material direkt på nätet via Gopro-appen.

För tillfället kan vi enbart koppla vårt Facebook-konto till den här funktionen. När vi testar att sätta upp en egen livesändning tar det en timme för oss att få allt att fungera på grund av att appen plötsligt inte har kontakt med kameran eller låser sig. När vi väl har lyckats sätta upp streamen får vi en fördröjning mellan kamera och film på åtminstone 30 sekunder.

När vi ändå pratar om lagg måste vi ta upp hur mycket buggar vi stötet på när vi testar den här kameran. Det slutar med att vi får ta ut batteriet för att ”döda” kameran helt och börja om. Det här är ingen ny företeelse för den som använt Gopro innan, men har varit något vi haft överseende med i och med att detta för det mesta inträffar när vi måste använda den tillhörande appen, till exempel när det är dags för uppdatering och så vidare. Men så här efter så pass många år hade det varit trevligt om det fungerade som det skulle.

Hero 7

Omdöme
Hero 7 är en klockren uppföljare till en redan bra actionkamera, även om den inte är felfri. De enstaka buggarna i appen samt kvalitetsförsämringen när bildstabilisatorn är aktiverad förtar något. Men mikrofon- och stabilitetsförbättringarna är ändå tillräckligt stora för att vi ska vilja uppgradera.

Fakta Gopro Hero 7 Black

Typ av produkt: Actionkamera
Mått: 62,3 × 44,9 × 33 mm, 116 g.
Skärm: 2 tums led-skärm.
Funktioner: Timelapse, hdr-behandling av fotografier, elektronisk bildstabilisering, gps.
Sensor: 12 MP CMOS.
Vattentät: Ja
Upplösning: 3840x2160p pixlar, 60 fps. Upp till 240 fps i full hd.
Anslutningar: Bluetooth, wifi. Kan styras via tillhörande app.
Rek. pris: 4 699 kronor.
Pris: 4 689 kronor hos CDON.

plus

Bildstabiliseringen
Riktigt bra mikrofon
Timewarp!
Bättre gränssnitt

minus

Buggig app
Laggig live-funktion
Dålig fokus med bildsabilisering på

Betyg 4 av 5