Den 6 augusti släppte Google sitt nya mobiloperativ Android 9 Pie skarpt till allmänheten. I alla fall till den som äger någon av företagets egna Pixel-telefoner, vill säga – de andra mobilmärkena får snällt vänta. Nu meddelar dock Oneplus att deras senaste telefon, Oneplus 6, får tillgång till nya Android-versionen under denna vecka. Den 26 september ska vi svenskar kunna ta del av uppdateringen.

Oneplus är en av de tillverkare som deltagit i betaprogrammet för Android 9 Pie, tillsammans med bland annat Sony, Nokia och Xiaomi. Att företagets flaggskeppstelefon skulle bli en av de första som får tillgång till det nya operativsystemet var således en relativ lågoddsare. Det är sedan tidigare känt att de äldre telefonerna Oneplus 5/5T och 3/3T också kommer att kunna skaffa den senaste Android-versionen, men där har vi ännu inget datum klart för utrullning.

Läs mer: Kommer Android Pie till din telefon? Kolla här!

Android 9 Pie, som i Oneplus återfinns i egenkomponerade Oxygen OS 9.0, innehåller en rad spännande nyheter. Intelligenta batterisparfunktioner, mer gestbaserad navigering och ett nytt "stör ej"-läge som låter dig skräddarsy notifikationsfloden i våra telefoner. En annan emotsedd funktion är så kallade App Timers, som låter användaren hålla koll på hur mycket tid som förbrukas med olika appar och program i luren.

OnePlus 6 64GB Pris vid test: 5090 kr.

Bästa pris just nu: 4980 kr