I veckan har Google fått kraftig kritik från både integritetsexperter och vanliga användare, sedan det framkommit att Chrome 69 har ändrat beteendet när du loggar in på någon av Googles sajter.

Tidigare har inloggning på dessa sajter och i själva webbläsaren varit två olika saker, men efter uppdateringen har Chrome börjat logga in dig automatiskt i webbläsaren så fort du loggar in på Google-sajter. Google har försvarat sig med att Sync-funktionen som synkar bokmärken och annat inte slås på automatiskt, men gör nu ändå något av en pudel.

I ett blogginlägg skriver Chrome-chefen Zach Koch att version 70 av programmet kommer få en ny inställning som stänger av autoinloggningen. Det ser dock ut som att standardinställningen fortfarande kommer vara att logga in dig automatiskt.

Redan nu kan du stänga av funktionen. Gå till chrome://flags/#account-consistency och stäng av ”Identity consistency between browser and cookie jar”. Chrome 70 släpps i mitten av oktober.