Samtidigt som vr-spelen blir mer sofistikerade har behovet av prylar för en mer inlevelsefull upplevelse ökat. M3 har bland annat testat Omnidecks roterande plattform som ska låta spelaren förflytta sig på ett mer realistiskt sätt i vr-spel.

Woojer tror sig ha nästa måste-produkt för vr-spelaren. Deras Kickstarter-projekt Ryg är en väst som innehåller oscillerande ställdon för att med hjälp av haptik skapa en ännu mer uppslukande spelupplevelse. Västen är uppdelad i åtta olika zoner för att kunna vibrera precis på det ställe som bör förstärka vr-upplevelsen bäst. Förutom detta ska västen även vara känslig för hur intensiv haptiken är, med ett frekvensomfång på mellan 10 och 250 Hz.

Woojer Ryg

Ryg är trådlös och ska ha en batteritid på upp till åtta timmar. Om virtual reality inte är din grej menar Woojer att deras väst även ska kunna förstärka musikupplevelser. Koppla Ryg till din mobil via Bluetooth och Ryg ska automatiskt känna av ljudsignalerna.

Ryg går inte att köpa i butik än, men nådde sitt finansieringsmål på Kickstarter under gårdagen. Du kan redan nu förhandsbeställa en väst för 549 dollar (cirka 4 800 kronor) med beräknad leverans i december i år. I butik förväntas Ryg kosta 799 kronor (cirka 7 000 kronor).