Rykten om Galaxy S10, hoppa till:


Senaste uppdateringen (2019-02-12):

Läckt bild visar Galaxy S10 i ny färg – och med hörlursuttag

Med knappt en vecka kvar till Samsungs Unpacked-event går ryktesmaskinen på högvarv inför hur Samsungs kommande Galaxy S10 egentligen ska bli. Senaste i raden av rykten är en hel hög läckta renderingar på en läckert skimrande blå färg – vars marknadsföringsnamn fortfarande är okänt. Det skriver Mysmartprice. Om denna färg kommer till Sverige återstår också att se.

Galaxy S10

Vidare ser ett av de flitigare ryktena om Galaxy S10 ut att stämma, nämligen att hörlursuttaget blir kvar ännu ett år. Evan Bliss har på Twitter läckt vad som ser ut att vara officiella, utskrivna posters på en Galaxy S10 Plus – med ett hörlursuttag. Mycket snart lär vi få veta hur mycket av ryktena som stämde.
 


Tidigare (2019-02-05):

Stöd för wifi 6

Wifi 6 är den första nya versionen av wifi-standarden sedan 802.11ac släpptes 2013. Det tekniska namnet under utvecklingen har varit 802.11ax, men förra året införde Wi-Fi Alliance en namnändring för att göra det lättare för konsumenter att hålla ordning på alla olika wifi-versioner.

Standarden har fortfarande inte färdigställts, men en del tillverkare har redan börjat lansera avancerade routrar och andra produkter med nuvarande utkast av standarden, eftersom utvecklingen har kommit så långt att några stora förändringar inte är att vänta.

Nu ser Samsungs Galaxy S10 ut att bli en av de första mobilerna som får stöd för tekniken. Det visar ansökningar från företaget hos amerikanska FCC som Droidlife har hittat.


Uppdatering (2019-02-01):

Läckta pressbilder

Som om vi inte hade lagom många läckor kring Galaxy S10 har 91mobiles nu publicerat bilder som sägs vara Samsungs officiella pressrenderingar av plus-modellen.
 

Bilderna stämmer med tidigare läckor och visar Galaxy S10+ från fram- och baksidan. På framsidan syns de dubbla selfiekamerorna i ett pillerformat hål uppe till höger, medan tre kameror sitter i rad på baksidan.

Vi kan också se att telefonen mycket riktigt saknar fingeravtrycksläsare på baksidan. Enligt ryktena kommer telefonen istället använda en ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare direkt i skärmen.


Uppdatering (2019-01-24):

Fler bilder påstås visa Galaxy S10 och S10+

Den tyska entusiastsidan All About Samsung har publicerat vad de hävdar är äkta prototypbilder på två av Samsungs kommande Galaxy S10-telefoner. Det rör sig om en omfattande bildläcka som visar lurarna i all sin prakt – såväl fram- som baksida. Bilderna går väl i linje med tidigare publicerat material och befäster teorin om att S10+ får dubbla selfiekameror på framsidan.

Samsung Galaxy S10
Foto: All About Samsung

Att telefonerna förväntas köra med trippelkamera på baksidan är känt sedan tidigare, och bilderna visar även återigen att Samsung ämnar behålla 3,5-millimeterjacket i sina kommande S10-mobiler. 


Uppdatering (2019-01-22):

Kamera: Läckta bilder visar dubbelkamera

Twitter-läckaren Evan Blass har publicerat en av de tydligaste bilderna på Galaxy S10 hittills. Om bilden är äkta kan vi nu se hur telefonen ser ut både på fram- och baksidan och kan i detalj se vilka kameror de olika modellerna är bestyckade med samt hur Samsungs Infinity-O-skärm med ett hål för selfiekameran används.
 

Fotot visar alla tre modellerna, Galaxy S10E, Galaxy S10 och Galaxy S10+, i enkla genomskinliga skal från Speck.

Hålet för selfiekameran är placerat uppe till höger, vilket vi även sett på tidigare läckta bilder. Men det stora avslöjandet är att S10+ inte har samma cirkulära hål som de andra modellerna utan ett pillerformat för att få plats med två framåtvända kameror.

På baksidan har S10E dubbla kameror medan S10 och S10+ har trippla. Tidigare rykten har gjort gällande att Samsung även jobbar på en fjärde modell för att fira Galaxy S-seriens tioårsjubiléum som får ytterligare en kamera och en ännu större skärm.


Uppdatering (2019-01-17):

Läcka avslöjar mobilens prestanda

De första benchmarkresultaten för Galaxy S10 har läckt på Slashleaks, och stämmer någorlunda väl med benchmarkresultat som dök upp häromdagen för Snapdragon 855-processorn i en ”referenstelefon” från Qualcomm.

Geekbench-resultaten det handlar om ger 3 413 poäng enkeltrådat och 10 256 multitrådat. När Cnet fick testa Snapdragon 855 fick de 3 475 respektive 11 153 poäng, alltså något högre. Det kan mycket väl ha sin förklaring i att Samsung har skruvat ner klockfrekvensen i testexemplar.

Resultaten kan jämföras med Apples A12-processor som sitter i Iphone XR och XS, som får omkring 4 800 poäng enkeltrådat och 11 500 multitrådat. A11-processorn i Iphone X får 4 200 respektive 10 400. Galaxy S9 med Snapdragon 845 får cirka 2 200 respektive 8 300 poäng, så det är i vilket fall som helst en rejäl förbättring jämfört med fjolårets modell.

I Europa väntas Galaxy S10 precis som föregångaren använda Samsungs egna Exynos-processor.

I november dök testresultat från Antutu-testet upp som visade att Snapdragon 855 kan få aningen högre poäng än Apples A12. Antutu mäter både cpu- och gpu-prestanda medan Geekbench bara mäter cpu-prestanda.


Uppdatering (2019-01-11):

Lansering: Samsung håller Unpacked-event

Samsung har nu meddelat datum för sitt väntade Unpacked-event: 20 februari.

Samsung Unpacked
Foto: Samsung

På Unpacked-eventet lär vi få se flera versioner av den hett efterlängtade Samsung Galaxy S10 (missa inte den snedställda siffran 10 i inbjudan ovan). En av de hetaste ryktena för modellen är formen på skärmen, som väntas få ett ”hål” i skärmen med en frontkamera baktill.

Det är också tänkbart att vi får se en glimt av Samsungs omtalade vikbara smarta telefon Galaxy F.

20 februari är alltså fem dagar innan den årliga mobilmässan MWC i Barcelona, ett strategiskt drag för att få allt strålkastarljus riktat mot sig. Huvudeventet hålls i San Francisco, men också i bland annat London (där M3 kommer att befinna sig). Eventet kommer även livesändas via Samsungs hemsida.
 


Uppdatering (2019-01-04):

Frontkamera: Läckt bild visar Samsung S10 med hål i skärmen

Bilden, läckt av Evan Bliss på Twitter, visar vad som antas vara en halv Samsung Galaxy S10 – och även om skärmen med dess ikoner är cencurerad för att inte avslöja användaren, ser vi ändå vad som lär vara en av den kommande telefonens största nyheter – ett hål i skärmen för fronkameran.

Skärmen kallas på Samsung-språk för Infinity-O, och med det verkar det som att Samsung helt hoppar över flärp-trenden från 2018. Samsung har redan idag sin modell Galaxy A8S med hål för kameran, som visar hur detta kan se ut på den kommande Galaxy S10.


Uppdatering (2018-12-13):

Pris: Jätteläcka avslöjar skärmstorlek, pris och lanseringsdatum

Flera uppgifter har läckt från en ”stor teknikåterförsäljare” som Gizmodo pratat med – och det finns en hel del intressant information att ta del av. Först och främst kan vi få se en ganska snar lansering av Samsungs Galaxy S10. Telefonen kan visas upp redan innan det årliga Mobile World Congress. Gizmodos källor säger 20 februari nästa år, på ett klassiskt Samsung Unpacked event, med de första leveranserna 8 mars.

S10 tros komma i tre versioner: en ”vanlig” modell med en 6,1 tum stor skärm. En större Plus-version med 6,4 tum. En billigare version med platta skärmkanter påstås också göra comeback, här i en något mindre 5,8-tumsstorlek. Alla modeller uppges få en ”Infinity”-skärm med ett litet hål för selfie-kameran på framsidan. Alla modeller lär också få en ny, säkrare fingeravtrycksläsare under skärmen, som läser av vårt fingeravtryck i 3D.

Brittiska priser har också läckt (ungefärligt svenskt pris innan moms, inom parantes):

 • 5,8 tum, 128 GB lagring: 669 pund (7 690 kronor).
 • 6,1 tum 128 GB lagring: 799 pund (9 200 kronor).
 • 6,1 tum 512 GB lagring: 999 pund (11 500 kronor).
 • 6,4 tum 128 GB lagring: 899 pund (10 300 kronor).
 • 6,4 tum 512 GB lagring: 1 099 pund (12 600 kronor).
 • 6,4 tum 1 TB (!) lagring: 1 399 pund (16 000 kronor).
 

Nämnvärt är också att de första versionerna som skeppas inte lär komma med 5G. Detta påstås istället komma som tidigast under andra kvartalet 2019.


Uppdatering (2018-12-10):

Prototyp: Läckta bilder visar Samsung Galaxy S10-prototyp i all sin prakt

Senast i raden av läckor kommer direkt från fabriken. Twitter-kontot Slashleaks har visat bilder på en S10 Plus som genomgår tester i Samsung-fabriken. En ”anti-leak”-film täcker mobilen, vilket ska göra det aningen svårare att se exakt hur stor skärmen är. Vi kan ändå skönja bland annat två frontkameror eller kanske någon typ av sensor till höger på mobilens framsida.

Dessutom ser skärmen åtminstone på detta exemplar ut att ha ”vanliga”, platta skärmkanter, inte rundade. Detta lär dock röra sig om en prototyp, så det är inte säkert att det verkligen säger så mycket om den riktiga S10 vi kommer få se nästa år.

Slashleaks nämner även de specifikationer som telefonen tros få, varav några vi har sett tidigare. Galaxy S10 tros också behålla hörlursuttaget, åtminstone ett år till.

Prestanda

Skärm

 • 6,44 tum (16,36 cm)
 • 1 440 x 2 960 pixlar, 511 ppi, super amoled

Kamera

 • 16 mp + 16 mp + 13 mp, tre stycken primära kameror
 • 8 mp + 5 mp, dubbla frontkameror

Batteri

 • 3 700 mAh
 • Usb typ-c och snabbladdning

Uppdatering (2018-11-26):

Minne: 12 GB arbetsminne, 1 TB lagring

När nuvarande Galaxy S9 var mer av en mildare uppdatering tyder allt mer på att Galaxy S10 kan bli en betydligt större uppgradering när vi får se den år 2019 – och det kan bli tal om rekord i både arbetsminne och lagringsminne när Samsung släpper sin uppföljare.

Senast i raden av rykten är uppgifter om att åtminstone någon variant av Galaxy S10 kan få så mycket som 12 GB arbetsminne – rekord inte bara för Samsung utan också för smarta telefoner överlag. Det skriver indiska BGR, som citerar Hong Kong-baserade GF Securities.

Det är ett stort hopp upp för Samsungs S-telefoner som inte har ens 10 GB arbetsminne som mest idag. Om uppgifterna stämmer kan S10 också komma i en toppversion med hela 1 TB inbyggd lagring.


Uppdatering (2018-11-21):

Sex kameror och 5g

Om Wall Street Journals senaste rapport om Samsungs planer för Galaxy S10 har vi något riktigt rejält att se fram emot. Tidningen påstår att företaget utvecklar fyra olika modeller av telefonen, där toppmodellen är helt hämningslöst överspecad.

Läs även: Detta är 5g

Toppmodellen påstås ha en 6,7 tum stor skärm, stöd för 5g-mobilnät, och galna sex kameror (fyra på baksidan, två på framsidan). Den modellen och kanske fler ska enligt uppgifterna lanseras i februari, men väntan på operatörer med 5g-nät kan göra att lanseringen drar ut på tiden. Samtal ska vara igång med de tre stora amerikanska operatörerna som operatörer i Sydkorea.

De tre mindre extrema modellerna ska få skärmar på mellan 5.8 och 6.4 tum och tre till fem kameror. Exakta specifikationer är inte färdigställda, men en möjlig nyhet är bakvänd trådlös laddning som på Huawei P20 Pro.


Uppdatering (2018-11-16):

Benchmarkresultat ute för Snapdragon 845-uppföljaren

De senaste åren har Samsung valt att använda Qualcomms senaste topprocessor i USA, Kina, Japan och Latinamerika medan Europa och resten av världen har fått företagets senaste Exynos-chip. Vilket som är snabbare har varierat, både i benchmarktester och verklig användning.

Tidiga benchmarkresultat för vad som förmodligen är uppföljaren till Snapdragon 845, som kan få namnet Snapdragon 855 men också 8150, har dykt upp i Geekbenchs och Antutus databaser, rapporterar Phonearena. Den processorn kommer förmodligen hamna i den amerikanska modellen av Galaxy S10.

Den nya processorn susar upp till toppen av mobilmarknaden i Antutu-testet med 362 292 poäng, högre än Apples A12 Bionic som sitter i Iphone XS. I Geekbench ligger A12 fortfarande högre men den nya Snapdragon-processorn får ändå respektable 3700 enkeltrådat och 10 470 multitrådat.


Uppdatering (2018-11-14):

AI: Snabbare AI och hål i skärmen

Samsung har släppt detaljer om den kommande mobilprocessorn Exynos 9 Series 9820, som med största sannolikhet kommer hamna i Galaxy S10 när den släpps i vår.

Enligt The Verge får den nya processorn en kraftigt förbättrad NPU (neural processing unit) som ska göra maskininlärningsfunktioner upp till sju gånger snabbare än i Galaxy S9. Processorn ska även bli 20 procent snabbare i enkeltrådad prestanda och 15 procent i multitrådad.

Kanske mer intressant är uppgifter från Twitter-läckaren Evan Blass som skriver att Galaxy S10 kommer bli Samsungs första telefon med heltäckande skärm och en urgröpning för selfiekameran. Men det blir inte riktigt en flärp, utan ett ”hål” – det vill säga något i stil med Samsungs så kallade Infinity O-design som visades upp förra veckan.

Evan Blass skriver även att telefonen får ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare direkt i skärmen, trippelkamera på baksidan, och Samsungs nya One-gränssnitt med Android Pie.


Uppdatering (2018-10-26):

Skärm: Ny rapport spär på rykten om supertunna skärmkanter

En ny rapport från Bloomberg befäster ryktet om att nästa års Galaxy S10-lansering kommer att omfatta tre telefoner, samt att dessa får fingeravtrycksläsaren inbyggd under skärmen. Denna teknik har vi redan sett i bland annat Huawei Mate 20, och att den blir standard i flaggskeppsmobilerna under 2019 förefaller föga otroligt.

Samsung uppges också vara i samtal med den amerikanska operatören Verizon om att lansera en 5g-kompatibel Galaxy S10-modell i USA för att driva på utvecklingen kring den trådlösa kommunikationstekniken i landet.

Om vi ska tro Bloomberg kommer den koreanska mobiltillverkaren att fortsätta rata "flärpen" och i stället bädda in frontkameran under skärmen. Den kommer fortfarande att synas, men ta upp betydligt mindre plats än en sensorpanel ála 2018. Om ryktena visar sig stämma kan skärmkanten hos Galaxy S10 bli extremt tunn även på telefonens övre del.

Sett till design väntas två av Galaxy S10-telefonerna få Samsungs välkända, avrundade skärmkanter medan en tredje, billigare modell uppges skippa dem. I rapporten nämns även att standardvarianten av Galaxy S10 kommer att bli ungefär lika stor som Galaxy S9, som har en skärmstorlek på 5.8 tum. 


Tidigare (2018-10-08):

Första ryktena: Fem kameror och (minst) tre Galaxy-modeller

Fram till nu har vi väntat oss att få se tre nya Galaxy S10-modeller under 2019, men ryktena pekar nu på att det kan röra sig om hela fyra stycken: Beyond 0, Beyond 1, Beyond 2 och Beyond 3. En av dem ryktas enligt koreanska The Bell vara en 5g-variant av Galaxy S10, men väntas släppas något senare under året för att synka med den breda lanseringen av 5g-nät i Korea. Huruvida denna sprider sig utanför landets gränser är med andra ord högst oklart.

"Beyond" ser ut att bli ett passande kodnamn för Galaxy S10, som väntas bli ett avsevärt större steg framåt rent tekniskt än vad exempelvis S9:an var gentemot S8:an. Bland annat ryktas de kommande telefonerna bygga in fingeravtrycksläsaren direkt i skärmen – och de två kraftfullaste varianterna av Galaxy S10 uppges använda ultraljudsteknik som tagits fram av Qualcomm.

Samsungs augustilansering av Galaxy Note 9 gav oss ett par extra ledtrådar kring vad vi kan förvänta oss i Galaxy S10. Till att börja med blev standardlagringen höjd till 128 GB, med 512 GB som tillval och stöd för mikro-sd-kort på upp till 512 GB. Vi fick också 8 GB ram när det kommer till arbetskapacitet, något som inte gått att få i Samsungs Galaxy S-serie tidigare. 

Galaxy S9
Galaxy S9 hade en screen-to-body-ratio på 83,6 procent. Denna siffra väntas stiga rejält med de nya S10-modellerna, som väntas släppas tidigt nästa år.

Den omgjorda kameran är också intressant, som enligt Samsung är deras mest intelligenta någonsin. Vi snackar fortfarande om en dubbelvariant på 12 megapixel, men med ett par nya funktioner. En scenoptimerare använder ai för att identifiera vad du fotograferar och anpassar sedan förinställningarna för att göra bilden så bra som möjligt. En annan funktion, som Samsung döpt till Flaw Detection, märker om det finns brister i bilden du precis tog och uppmuntrar dig att ta ett nytt foto innan tillfället glidit dig ur händerna.

Galaxy S10 verkar dock inte få just dubbelkamera – de två större modellerna antas öka kameratotalen till fem stycken (varav tre på baksidan) – men den intressanta mjukvaran tror och hoppas vi blir kvar. Nya uppgifter pekar på att Galaxy S10 får en standardkamera om 16 megapixel, en telefotokamera på 13 megapixel och en vidvinkelvariant på 12 megapixel. En liknande uppsättning återfinns bland annat i nyligen lanserade LG V40 Thinq.

När släpps Samsung Galaxy S10?

Samsung väntas inte vika av från sitt traditionella Unpacked-evenemang, som brukar äga rum på MWC i månadsskiftet februari/mars. De nya Galaxy S10-lurarna lär visas upp under högtidliga former dagen innan själva mässan slår upp portarna. Och ja, vi kommer förstås att vara på plats! Stämmer spådomen om lanseringstid så pratar vi för 2019 om den 24 februari. Telefonerna bör då börja säljas i mitten av mars.

Galaxy S10: Kantfri skärm med inbyggd fingeravtrycksläsare?

I juni publicerade den välkände läckaren Ice Universe en bild som påstods visa Galaxy S10:s helt kantlösa skärm. Denna har sedermera uppgetts vara falsk och skapad i Photoshop. Samma källa har dock fortsatt att hävda att screen-to-body-ration växer avsevärt i S10. Och faktum kvarstår; skärmkanterna har bara fortsatt att krympa under de senaste åren, och med Samsungs kommande flaggskepp kan vi få vinka adjö till dem helt och hållet.

Den naturliga följdfrågan blir "Var tänker Samsung placera selfiekameran och de andra sensorerna?" Det pratas om att vi kan få se en pop up-lösning likt den i Vivos Apex-telefon. Skärmen i sig är troligen en Super Amoled-panel, och grundmodellen av S10:an väntas få en storlek på 5.8 tum. Plusvarianten tros ligga på 6.1 tum och en tredje modell kan få en skärm på hela 6.44 tum. Om bildläckan med en helt kantfri skärm stämmer får vi antagligen en mindre avlång "kropp" än vad vi vant oss med det senaste året.

Bilden som senare anklagats för att vara skapad i Photoshop.

Extra spännande är att Galaxy S10 ser ut att få en screen to body-ratio på hela 93 procent, jämfört med 83,6 procent i de nuvarande Galaxy S9-modellerna. Ice Universe har antytt att de nya telefonerna får en pixeltäthet på över 600 ppi. Givet att Quad HD+-skärmen i Galaxy S9 ligger på 570 ppi kan vi få se en övergång till 4k-skärm om vi har tur.

I Galaxy S10 Plus verkar det som att vi för första gången får se den hett eftertraktade, ultraljudsbaserade fingeravtrycksläsaren placerad direkt i skärmen. Det rör sig om en tredjegenerationsmodell signerad Qualcomm, och de taiwanesiska företagen GIS och O-Film sägs redan ha rekryterats för att producera modulerna i den omfattande skala som krävs för Samsungs kommande flaggskepp.

Koreanska nyhetssajter uppger att standardversionen av Galaxy S10 får nöja sig med en optisk version av den nya fingeravtrycksläsaren. Troligen för att hålla ned kostnaderna, och definitivt något som kommer att göra själva avläsaren mindre pricksäker om du har blöta eller smutsiga fingrar.

Samsung Galaxy S9 SM-G960F/DS 64GB Pris vid test: 6090 kr.

Bästa pris just nu: 5622 kr