En av de största nyheterna ska vara den ”Pure Display” mobilen utrustats med, närmare bestämt en 5,84 tum stor skärm i 19:9-format som har stöd för standarden hdr10. Det ska ge videor med extra fin skärpa och rikare färgomgång oavsett om vi kollar i ett mörkt rum eller i klart dagsljus. Med detta har Nokia-mobilen också fått en ”flärp” i överkant, något som finns på var och varannan telefon numera.

I kameraväg hittar vi två 12 megapixel-kameror på baksidan med Zeiss-optik som tillsammans ska kunna fejka bakgrundsoskärpa för ett ”proffsigare utseende”. Hur trovärdigt detta är i verkligheten får vi återkomma till. På framsidan finns också en frontkamera på fem megapixel.

Under huven hittar vi ett Qualcomm Snapdragon 636-chip. Telefonen kan fås med 3 GB arbetsminne och 32 GB lagring, alternativt 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring. Telefonen ska vara förberedd för Android Pie, samt certifierad för Android One för säkerhetsuppdateringar i tre års tid framöver.

Tillsammans med Nokia 7.1 släpper Nokia även ett par true wireless-lurar som ska ge 3,5 timmars samtalstid, och totalt 16 timmar när de laddas i tillhörande batteriskal. Ytterligare ett par lurar lanseras också, en mer klassisk trådlös modell med ett band som ligger bakom nacken och som ska ge tio timmars batteritid. Mobilen har också ett hörlursuttag för den som vill lyssna med sladd istället.

Några svenska priser finns ännu inte, däremot internationella sådana. 319 euro kostar modellen med 32 GB lagring, 349 euro för 64 GB. Rakt översatt till svenska kronor innebär det ungefär 3 300 kronor respektive 3 600 kronor. Till Sverige kommer telefonerna någon gång under årets sista kvartal.

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Smartphones just nu