Vid sidan om en ny Pixel-modell och den skärmförsedda högtalaren Home Hub hann Google även visa upp sin nya platta Pixel Slate under tisdagens lanseringsevent.

Här finns en 12 tum stor skärm under ett så kallat 2,5D-glas med lätt böjda kanter. Google kallar skärmen Melcular Display och erbjuder en för skärmstorleken rätt hög pixeltäthet på 293 pixlar per tum. På var sin sida om skärmen sitter även två högtalare. Plattan är bara sju millimeter tunn och 730 gram tung. Både på baksida och framsida finns två stycken 8-megapixelkameror där frontkameran ska vara extra vidvinklig. Batteritiden uppges till tolv timmar vid blandad användning.

Läs också! Pixel 3 och Pixel 3 XL lanserade: Googles lurar skippar Sverige även i år

Google Pixel Slate
Foto: Google

Chrome OS ska ha blivit anpassat för att ge en ”fullvärdig desktop-upplevelse” även på en pekskärm, men utvecklare har även friheten att installera Linux på prylen.

Som tillbehör finns ett bakbelyst tangentbord med snabbknapp för Google Assistant, och som även agerar skärmskydd och ställning för plattan. Pixelbook Pen kan också användas med plattan.

Den som är intresserad av Googles nya satsning får dock kämpa lite för att få tag på en Sverige. Den säljs inte alls här, men amerikanska, kanadensiska och brittiska kunder kan beställa den från Google Store "senare i år". Pixel Slate börjar på 599 dollar i USA. Tangentbordet säljs för 199 dollar och Pixelbook Pen för 99 dollar. Rakt översatt och innan svenska skatter motsvarar det ungefär 5 400 kronor för plattan, 1 800 kronor för tangentbordet och 900 kronor för pekpennan.

Missa inte! Nu kommer Google Home till Sverige