Sonos har alldeles nyligen släppt en uppdatering av sin desktop-app för att styra dina högtalare från en Mac- eller Windows-dator. Det berättar företaget på sin hemsida. Programmet har nu nått version 9.2, och med detta får uppdateringen äntligen ett nytt utseende gör programmet mer likt versionerna på IOS och Android.

Desktop-programmet får några nya funktioner, som att sätta en maxvolym för högtalare i vissa rum. Automatiska mjukvaruuppdateringar kan nu aktiveras, och appen får även stöd för den kommande Sonos Amp.

Läs mer! Här är nya Sonos Amp

Sonos desktop app
Foto: SonosSonos-appen i version 9.2

Men flera andra inställningar behöver nu justeras från en mobil enhet istället. Desktop-appen kan från denna uppdatering inte göra saker som att ställa in en ny högtalare, flytta den till ett annat rum, skapa eller separera stereo-par, justera nätverksinställningar, lämna eller ansluta till beta-program eller ändra lösenord för Sonos-konton. För det får vi alltså använda mobil-appen.

Sonos droppar också stödet för den åtta år gamla Sonos Dock. Den kan inte längre ansluta till nätverket, men däremot användas för laddning.

Sonos-apparna kräver nu något av följande; IOS 9 eller senare, Android 4.4 eller senare, Mac OS 10.10 eller senare, alternativt Windows 7 eller senare.

Läs även: Allt om Sonos högtalare

Sonos One Pris vid test: 2299 kr.

Bästa pris just nu: 2248 kr