För ett drygt år sedan fick vi bekanta oss med Razers första produkt på marknaden för smartphones. Razer Phone visade sig vara en riktigt kompetent telefon med höga prestanda och fantastisk skärm. Vi saknade dock ett ännu tydligare fokus på gamer-kärnmålgruppen och efterlyste ännu fler funktioner som skulle tilltala dessa.

ROG Phone: Spana in Asus monster till spelmobil!

Nu är det i alla fall dags för uppföljaren – Razer Phone 2 – som även i år packar riktigt mycket kraft under huven. Årets toppkrets Snapdragon 845 får sällskap av generösa 8 GB ram och en läcker 5.7-tums IGZO LCD-skärm med 120 Hz bilduppdateringsfrekvens. Den maximala ljusstyrkan gör ett hopp från 380 till 580 nits.

Batteristorleken förblir densamma: 4000 mAh, vilket är rätt rejält. För inbyggd lagring får vi dock nöja oss med 64 GB, men den kan utökas till 1 TB om du sätter ett externt kort i mikro sd-läsaren. Grafikkretsen tar ett hopp till Adreno 630, och totalt ska Razer Phone 2 erbjuda 30 procent högre prestanda än ettan.

Razer Phone 1 och 2
Foto: IDG NewsLika som bär? Razer Phone 2 (vänster) är dock betydligt kraftfullare än sin föregångare till höger.

Andra nyheter återfinns på kamerafronten, där Razer bytt till IMX-sensorer från Sony och slängt på optisk bildstabilisering i huvudsensorn. Kameraspecifikationerna ser ut om följande:

Baksida

  • 12-megapixelkamera f/1.74 med optisk bildstabilisering
  • 12 megapixelkamera f/2.6 telefotolins

Framsida

  • 8-megapixelkamera f/2.0 med stöd för 1080p-video i 60 fps

Baksidan på Razer Phone 2 är nu helt i glas och telefonen har stöd för trådlös laddning enligt qi-standarden. På framsidan hittar vi rejäla skärmkanter – särskilt uppe och nere – men också två framåtriktade stereohögtalare som ska bjuda på rejält mycket bättre tryck i ljudet än vad Razer Phone kunde stoltsera med. Hörlursuttaget får vi nu klara oss utan, men Razer Phone 2 skeppas åtminstone med en usb-c-adapter. Telefonen har också säkrats mot vatten enligt IP67-klassificeringen, vilket gör att den klarar vattendopp på en meter i upp till 30 minuter.

Razer Phone 2
Foto: IDG NewsRazer Phone 2 kan laddas trådlöst, givetvis i en docka utrustad med allsköns Chroma-belysning.

Precis som förra gången får operatören Tre chansen att först sälja telefonen i Sverige. Hos dem kan en blanksvart Razer Phone 2 med 64 GB-lagring köpas redan idag för ett pris om 8795 kronor. Telefonen säljs förstås även direkt via Razers hemsida, och kostar där 849,99 euro.