Googles Home-app används för att kontrollera de smarta prylar du anslutit till ekosystemet hemma. Har du en av företagets högtalare med samma namn återfinns den här, tillsammans med enheter som Chromecast, Philips Hue-lampor och så vidare.

Läs mer: Nu kommer Google Home till Sverige

I samband med Googles oktober-event började en ny version av Home-appen att rullas ut. Anmärkningsvärt nog verkar det ha varit svenska IOS-användare som först kunnat ta del av nyheterna, som bland annat inkluderar en mycket bättre översiktsvy med dina anslutna enheter och möjligheten att kontrollera vissa av dem från distans. I IOS-versionen av Home-appen kan du även ställa in språket för Assistent till svenska om du vill testa svenskkunskaperna hos din Google Home-högtalare. 

Google Home
Så här ser nya Home-appen för IOS och Android ut.

Nu har vi fått den nya Home-appen till åtminstone en av våra Android-telefoner. Samma fräscha nyheter finns förstås även här, men av någon anledning saknas valet att ställa om Assistent till svenska. Google Home-högtalarna lanseras i Sverige först den 24 oktober, och Google själva har sagt att alla befintliga enheter ska kunna byta språk till svenska vid den tidpunkten.